Kod adı Marmaris

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele saldırı düzenleyen hainlerin yakalanması için başlatılan operasyon genişletildi. Bu kapsamda FETÖ’cü 11 askerin kimlikleri belirlendi. Fotoğrafları her yere servis edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2016 Güncelleme 28 Temmuz 2016, 01:42
Kod adı Marmaris

İÇİNDEKİLER

Darbeci hainler, 15 Temmuz'da Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı oteli de hedef aldı. Ancak FETÖ'cüler amacına ulaşamadı ve bölgeden kaçtı. Özel birlikler o hainleri yakalamak için operasyonları yoğunlaştırdı. Aralarında FETÖ'nün Çiğli Üs İmamı olduğu belirlenen Astsubay Zekeriya Kuzu'nun da bulunduğu 7 kişi yakalandı. Firarda olan 11 askerin kimlikleri de dün saptandı. Bu askerlerin, Şükrü Seymen, İsmail Yiğit, Mustafa Serdar Özay, Muammer Gözübüyük, Ergün Şahin, Murat Köse, Burkay Karatepe, Mehmet Demir, Enes Yılmaz ve Muhammet Burak İpek olduğu açıklandı. Aranan bu askerlerin fotoğrafları, 'acil' koduyla, bölgede arama tarama faaliyetlerine katılan tüm ekiplere dağıtıldı. Ekipler, denetimlerini bu fotoğraflar üzerinden yapmaya başladı. Bu arada elde edilen bilgiler ve ihbar yoğunluğu sonrasında arama tarama faaliyetleri, Akyaka bölgesinde yoğunlaştırıldı.

Aralarında Zekeriya Kuzu'nun da bulunduğu 7 askerin yeni yakalanma görüntüleri ortaya çıktı. Fotoğraflarda oldukça bitkin görünen, üzerlerinde kamuflaj bulunan askerlerin yere yatırıldıkları ve arkadan kelepçelendikleri görüldü.



SIĞINMALARI ERTELENDİ
Fethullahçı hainler, 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırdı. Ardından 8 darbeci helikopter ile Yunanistan'a kaçtı. Mahkemeye çıkan 8 hainin sığınma taleplerine ilişkin mülakatları, avukatlarının talebi üzerine yaklaşık bir ay ertelendi. Darbecilerin avukatlarından İllia Marinaki, mülakatların 19-25 Ağustos'ta gerçekleşeceğini söyledi.