Bunu yapanlar Divan-ı Harpliktir

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, o geceyi anlattı: Üs komutanlarına herhangi bir üsten uçuş olursa o Üs komutanı Divan-ı Harpliktir dedim

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2016 Güncelleme 28 Temmuz 2016, 00:28
Bunu yapanlar Divan-ı Harpliktir

İÇİNDEKİLER

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın 15 Temmuz akşamına ilişkin şikayetçi sıfatıyla verdiği ifadeleri ortaya çıktı. O akşam İstanbul'da bir düğünde bulunan Ünal, Ankara'da uçakların alçaktan uçuş halinde olduğunu öğrendikten sonra Akıncı Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim'i aradığını söyledi. Evrim'in kendisine, "Görevi ben verdim, mecburdum" dediğini anlatan Ünal, Evrim'in darbecilerle birlikte hareket ettiğinin farkına vardığını aktardı. Akıncı Üssü'nde damadının yanında olduğunu bildiği Akın Öztürk'ü aradığını belirten Ünal, bütün üslere uçuşları iptal etmeleri emrini verdiklerini ancak Diyarbakır'daki üssün emirlerini dinlemediğini söyledi. Ünal, komutanlarına "Herhangi bir üsten uçuş olursa o Üs komutanı Divan-ı Harpliktir" dediğini belirtti.

ESKİŞEHİR DEVREDE
Ünal, Ankara'daki Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'nin yasadışı kişilerce ele geçirildiğini anlayınca Eskişehir'deki Hava Harekat Merkezi'ni devreye soktuklarını anlattı. Ünal, Başbakan Yıldırım ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın da merkezle direk temas halinde olduklarını belirterek üsteki faaliyetlerin bastırılmasını şöyle anlattı: Eskişehir 1'inci Ana Jet Üs F4 uçaklarıyla, Akıncı 4. Ana Jet Üs pistlerini kapatmak için her piste 3 noktadan kesecek şekilde bombaladılar ve uçuş faaliyetlerini kestiler. Ünal, kendisinin darbecilerce rehin alınarak getirildiği Akıncı Üssü'nde Akın Öztürk ile karşılaştığını anlatırken, onunla ilgili kuşkularını da, "Darbecilerin neden Öztürk'ü derdest etmediklerini bilemiyorum" diyerek aktardı.