Anahtar Başyaver

Cumhurbaşkanı’nın başyaveri suçlamaları reddetti ama yanındaki isim onu ele verdi. Başyaver Ali Yazıcı’nın o gece yanında olan Yarbay Emin Güven “Cumhurbaşkanı’nın yerini öğrenme görevi Ali Yazıcı’nındı” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2016 Güncelleme 28 Temmuz 2016, 01:38
Anahtar Başyaver

İÇİNDEKİLER

FETÖ militanlarının darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada tutuklanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başyaveri Ali Yazıcı'nın da hain planında görev aldığı ortaya çıktı. İhanetin itirafı Başyaver'le darbe gecesi aynı araçta olan ve tutuklanan Yarbay Emin Güven'den geldi. İşte Yarbay Emin Güven'in ifadesi:

UYDU GÖRÜNTÜSÜ VE KROKİLER
Kurmay Albay Fırat Alakuş'la Muhafız Alayı'na gittik. Alakuş, kamelya bölgesinde 5-6 kişinin bulunduğu bir masaya gitti. Burada olanlar arasında Muhafız Alay Komutanı'nı tanıdım. Başyaver Ali Yazıcı sivildi. Masanın üzerinde otel ya da tatil köyü olduğunu değerlendirdiğim ve üzerinde Marmaris CAS uydu görüntüleri olan krokiler ile planlar vardı.

'BENDEN ŞÜPHELENMEZLER'
Cumhurbaşkanı'nın yeri öğrenilecek, bir ekip gidip Cumhurbaşkanı'nı alacaktı ancak tam yerini bilmiyorlardı. Masa üzerindeki krokiler de Cumhurbaşkanı'nın olabileceği muhtemel yerlerdi. Ali Yazıcı'nın görevi, Marmaris'e giderek Cumhurbaşkanı'nın yerini tespit etmek ve koordinatlarını Fırat Alakuş'a bildirmekti. Yazıcı, 'Ben Cumhurbaşkanı'nın yanına gider yerini öğrenirim, benden şüphelenmezler' diyerek bu görev ile görevlendirilmişti.

BAHANESİ HAZIR
Ali Yazıcı, Cumhurbaşkanı'nın yerini öğrenmede sıkıntı yaşarsak, "Onu ararım. 'Antalya'ya giderken beni sayın Genelkurmay başkanımız aradı, size iletmek üzere bir zarf verdi. Paralel yapı ile ilgili çok önemli bilgiler var sizinle onu görüşeceğim' derim ve bu bahane ile Cumhurbaşkanı'na ulaşabiliriz" dedi.

VAH VAH DARBE Mİ OLDU!
Ali Yazıcı yolda telefonla Cumhurbaşkanının yanından aradıklarını düşündüğüm kişilerle yaptığı konuşmalarda, "Antalya'da maç yapılacak oraya bakmaya gidiyorum" şeklinde konuşuyordu. Yolculuğun ilerleyen kısmında Cumhurbaşkanının yanından arayanlarla görüşürken 'darbe mi olmuş vah vah' diye sızlanmaları da deşifre olmamak için yaptığını düşünüyorum. Daha sonra yolda Ali Yazıcı'yı arayan biri 'işler karıştı Çiğli'ye gidin' dedi. Gece yarısı Çiğli askeri üssüne ulaştık.

ABD'DEN YARDIM
FETÖ'nün darbe girişiminden sonra itirafçı olan Kara Havacılık Alayı Bakım Tabur Komutanı Yarbay Murat Bolat, cuntacı subaylarla yaptıkları görüşmeleri, darbe plan toplantısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın kaçırılmasının nasıl planlandığını tek tek anlattı. Bolat, darbecilerin Erdoğan'ı kaçırmak için 3 Sıkorsky ve 6 Cougar'dan oluşturdukları helikopter filosu ile 80-90 kişilik bir ekip görevlendirdiklerini, Erdoğan'ın yerinin tam tespiti için gerekirse "Amerikalılar'dan" destek istenebileceği ve rehin alındıktan sonra karşı operasyon olması halinde ise Erdoğan'ın öldürüleceğini ifade etti.

YÜKSEL TEMEL