Gölbaşı’nı o vurdu

FETÖ darbesinde 47 polisin şehit olduğu Gölbaşı Özel Harekat’ı vuran F-16 pilotu Yarbay Mustafa Azimetli’nin ifadesi ortaya çıktı. 47 şehidin katili “Gölbaşı’ndan iki helikopter çıkınca vurmaya karar verdik. Öndeki uçak lazerle işaretledi, biz vurduk” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2016 Güncelleme 27 Temmuz 2016, 01:48
Gölbaşı’nı o vurdu

İÇİNDEKİLER

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin tutuklanan, Ankara'ya bomba yağdıran jetlerin pilotu Yarbay Mustafa Azimetli'nin ifadesine ulaşıldı. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca alınan ifadesinde Azimetli, hafta sonları kurslara giderek 1991'de Maltepe Askeri Lisesi'ni kazandığını, 1995'te de Yeşilyurt'ta bulunan Hava Harp Okulu'na girdiğini anlattı. Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz sabahı komutanın bulunduğu 143. Filo'da göreve başladığını belirten Azimetli, şunları kaydetti:

DARBEYİ BİLİYORDUK: Tümgeneral Hakan Evrim odama geldi. Teröristle mücadele harekatı olacağını söyledi ve uçaklara mühimmat yüklememi emretti. Akşam ise Albay Ahmet Özçetin darbe yapılacağını bildirdi. Gölbaşı Özel Harekat binasında uçuş yapacağımı ve bir hareketlilik halinde de müdahale etmemi söyledi.

VURUŞ KODU ASLAN-1: Saat 22.00 civarında diğer pilotlarla birlikte 141. Filo'ya gittik. Uçuş kıyafetlerimi giydim. Benim uçağımda Ekrem Aydoğdu, arkasında da ben vardım. İkinci uçakta 1. Pilot Üsteğmen Çetin Kaplan, 2. Yüzbaşı Ertan Koral vardı. Benim uçağımda bulunan hedefleme kod adlı sistemi bilmediğimden, 1. Pilot Ekrem Aydoğdu uçağa bindi. 22.45-23.00 gibi kalkıp Gölbaşı'nda beklemeye başladık. Bu uçuşun bir uçuş planlaması olmadığından 'Aslan-1' olarak çağrı adını verdiler.

GÖLBAŞI'NI VURDUK: Gölbaşı Özel Harekat Bölgesi'nde bir saat bekledik, herhangi bir hareket olmadı. Bir saatin sonunda helikopter hangarından iki helikopter çıktığını gördük. Bunun üzerine atış yapmaya karar verdim. Birinci uçak helikopteri lazerle işaretledi, ikinci uçak bombalama yaptı. Burada sadece bir bomba fırlattık, onu da helikopter pistine attık. Yakıtımızın azalması sebebiyle bölgeden ayrıldık.

KIZILAY'A ALÇAK UÇUŞ: Saat 00.15 civarında yeniden 141. Filo'ya indik. Bir müddet bekledikten sonra Yüzbaşı Ahmet Tosun'un telsizden "Kızılay'a alçak uç" emri geldi. Biz de alçak uçuş yaptık. Daha sonra yakıt tükendiği için Akıncılar'a iniş yaptık. 141. Filo'ya gittim ve yakıt deposunda yetkili kimseyi bulamadım.

ELEKTRİKLER KESİLDİ: 143. Filo'da da yakıt sıkıntısı vardı. General Hakan Evrim ile depoya gittik, tankerin depoya yanaştığını gördük, nasıl boşaltıldığını bilmediğimiz için yakıt alamadık. Elektrikler kesildi. Ahmet Özçetin ile trafoya gittik, elektriği halledemedik, tekrar filoya döndük. Sabah 08.00'de elektrik gelince yakıt yüklemeye başladık. Yakıt bölgesinde bulunan başka uçaklar üssün pistine ateş edip, pisti kullanılamaz hale getirdi.

AKIN ÖZTÜRK ZORLA TUTULMUYORDU: Talimatı Albay Ahmet Özçetin'den aldım. 16 Temmuz sabah 08.00 gibi Akın Öztürk'ün 143. Filo'ya geldiğini gördüm. Halen Üs Komutanı Evrim ön tarafta duruyordu. Akın Öztürk, Hakan Evrim ile konuştuktan sonra makam aracıyla 143. Filo'dan ayrıldı. Kendisinin zorla tutulduğunu gözlemlemedim. Ben de odama geçtim. 11.00'de tutuklanana kadar orada bekledim.



Darbeci Mustafa Azimetli, 47 şehit verilen Gölbaşı bombasını atan pilot çıktı.