FETÖ Kosova'yı üs olarak kullanmış

FETÖ'nün üniformalı teröristlerinin Kosova'yı istasyon üssü olarak kullandıkları ortaya çıktı. NATO bünyesinde bulunan Türk Taburu'nda ve EULEX kapsamındaki Türk polis birimlerinde görevlendirilen FETÖ'cüler, yeni ihanet görevlerinde burada hazırlandılar.

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 27 Temmuz 2016, 10:44
FETÖ Kosova’yı üs olarak kullanmış

İÇİNDEKİLER

Kosova'da, NATO bünyesindeki Türk taburu ile EULEX bünyesindeki polis biriminde önceki yıllarda görev yapan bazı isimlerin "orduya kumpas" ve 15 Temmuz'daki darbe girişiminde rol üstlenmeleri, bu ülkenin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından "rehabilitasyon merkezi" olarak kullanıldığı iddialarını gündeme taşıdı. Balyoz ve Ergenekon süreçlerinde, orduya kurulan kumpasta aktif görev alan bazı emniyet yetkililerinin ödüllendirilmek üzere Kosova'daki polis birimine gönderilmesi, bu kişilerin FETÖ tarafından hem gözden uzaklaştırılması hem de yeni ihanet görevlerine hazırlanması için bu ülkeye gönderildikleri ihtimalini gündeme getirdi. Uzun yıllar Kosova'da görev yapmış bir Türk yetkilinin anlattıkları da iddiaları doğrular nitelikte.

POLİS BİRİMİ İNCELENMELİ
Daha önce Kosova'nın Prizren şehrinde bulunan Türk taburunda görev yapmış olan bazı komutanların 15 Temmuz'daki darbe girişimi içerisinde yer aldıkları gerekçesiyle tutuklandığını aktaran bürokrat, EULEX (AB Kosova Misyonu) bünyesindeki Türk polis biriminin de ayrı bir konu olarak incelenmesi gerektiğine işaret etti. Kosova'dan tanıdığı birçok Türk polisinin de 17-25 Aralık ve orduya kumpas operasyonları kapsamında tutuklandığını televizyon ve gazetelerden öğrendiğini anlatan yetkili, FETÖ'nün asker ve polis içerisindeki yapılanmasında yer alan kişilerin Kosova'yı istasyon olarak kullandığını söyledi.

DIŞ GÖREV ÖDÜLÜ
Ergenekon ve Balyoz davalarının orduya kumpas girişimine dönüştüğü süreçte bu operasyonlarda görev almış asker ve polislerin büyük kısmının Kosova'ya dış göreve gönderildiğine dikkati çeken yetkili, örgütün bu şekilde, bu kişileri bir süreliğine gözden uzaklaştırmak ve ödüllendirmek istediğini, ayrıca bu kişilerin bir bakıma yeni "ihanet" görevleri için de rehabilite edildiklerini ifade etti.

İHANETE DESTEK
Kosova'da güvenliği sağlamakla görevli NATO önderliğindeki çok uluslu barış gücü Kosovo Force'a (KFOR) atanan Tanju Poshor'un izin alarak Türkiye'ye geldiği ve darbe girişiminde Ankara'da aktif rol oynadığı kaydedilmişti. Tanju Poshor'un çıkan çatışmalarda yaralandığı ve GATA'da bulunduğu belirtilmişti. Tanju Poshor'un yurtdışına kaçan FETÖ üyesi yazar Tuncay Opçin ile telefon trafiği tespit edildi.