Erdoğan’ı öldüreceklerdi

FETÖ darbesinde Marmaris’e giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast düzenleyen üç helikopterden birinin pilotu olan Yarbay Davut Uçum konuştu: Kim için gittiğimizi söylemediler. Ama onlar biliyordu. Erdoğan’ı vuracaklardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2016 Güncelleme 27 Temmuz 2016, 01:52
Erdoğan’ı öldüreceklerdi

İÇİNDEKİLER

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırıda bulunulmasıyla ilgili tutuklanan Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesine ulaşıldı. Darbe girişimi sırasında, Skorsky helikopterinde, Albay Ali Aktürk'ün yanında ikinci pilot olarak görev yaptığını belirten Uçum, şunları ifade etti:
Çorum'da ortaokul eğitimi görürken, Gülen cemaatine ait kişiler ders çalıştırmak için beni götürüyorlardı. Ancak orduya girdikten sonra ilişkimi kestim.
Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasında aramaları yürüttüm. Bu olaya ilişkin Paralelciler bana gözdağı verdi.
Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda Tabur Komutanı olan Şükrü Seymen 14 Temmuz'da beni arayarak Yarın birlikte benim timimle bir göreve çıkacağız dedi. İkamet adresimi, eşimin memleketini söyleyip tehditvari konuştu.
Olay günü Kara Havacılık Nöbetçi Amiri Yarbay Özcan Karacan'ın emriyle 23.00'te Çiğli'ye indik. Şükrü Seymen, 12 kişilik timi ile helikoptere bindi. Marmaris'e yaklaştığımız sırada Cumhurbaşkanına ait helikopterin uçtuğunu gördüm. Bunu benden başka kimse fark etmedi ve ben de bu bilgiyi kimseyle paylaşmadım.
Bir süre sonra timi indirdik. Timin tamamı tam teçhizatlıydı. Erdoğan'ı vuracaklardı. Sonra Seymen'in timini almak için bölgeye gittik. Ama çatışma vardı. inemedik.
Albay Ali Aktürk'ün yönlendirmesiyle Imsık'ta durduk. Imsık Havalimanı sorumlusu Fethi ağlayarak 'Allah belanızı versin' dedi. Sonra Çiğli Askeri Havalimanı'na döndük. Burada teslim olduk.
FETÖ'nün mensubu yaptıkları kişileri, askeri okullara yerleştirerek orduya sızdığını biliyorum.