Tiyatro diyene şaşarım

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 15 Temmuz darbe gecesi Marmaris’teki hain saldırı öncesi yaşananlara ilişkin müthiş ayrıntıyı anlattı:

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2016 Güncelleme 26 Temmuz 2016, 02:15
Tiyatro diyene şaşarım

İÇİNDEKİLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesiyle birlikte Marmaris'te yaşadıklarını anlattı. Darbe çetesi üyelerinin dikkatle sorgulanmasını istedi. İtirafçı potansiyeli bulunanlar olabileceği uyarısını yaptı:

Ailecek oturduğumuz masadan kalkıp başka odaya geçtik. Telefon görüşmelerine başladık. Cumhurbaşkanımız güçlü adımlar attı. Hemen milleti ile bir bütün olarak bu süreci yönetti.

Oteldeyken tepemizde helikopterlerin seslerini duyduk. Helikoptere sığma konusunda sıkıntı yaşadık. Hasan (Doğan) Bey kahramanlık sergiledi. Eşini ve çocuğunu bıraktı. Orada kalanlar için endişelendik. Nitekim iki arkadaşımız şehit oldu. Bu darbe girişimine düzmece diyenin aklından şüphe ederim.

Otelden ayrılırken bırakmak zorunda olduğumuz arkadaşlarımız oldu. Nitekim 2 arkadaşımız şehit oldu.

Paralel yapı içerisindeki insan profilinin zekası çok yüksek. Ama kula kulluk ediyor, akıllarını kiraya veriyorlar. Vatanını satma dahil, bunlardan her şeyi beklemenin mümkün olduğunu biliyordum.

Bu profilin en önemli özelliği korkak ve takiyyeci olmaları. Korkak insanın en önemli özelliği gücü eline geçirdiği zaman zalimden daha zalim olur.

Örgüt bence DEAŞ, El Kaide, PKK, PYD'den daha tehlikeli. Çünkü zekası yüksek insanlar. Profesör olmuş, paşa olmuş insanlar bir meczubun peşinden gidiyor.

Dışişleri ve Adalet bakanlarımız önümüzdeki günlerde ABD'ye gidecek. Gülen'in iadesi için artık ABD'ye kanıttan da fazlası var.

Türkiye şehitler verdi. O örgütü bu örgütü ayırmadan, tüm örgütlere aynı duruşu sergilemek lazım.