Son baskı

Darbe soruşturmasında son olarak medya ayağına operasyon yapıldı. FETÖ’cü iddiasıyla 42 gazeteci hakkında gözaltı kararı çıktı. 5 isim gözaltına alındı. Nazlı Ilıcak ise İstanbul ve Bodrum’daki 5 adresinde bulunamadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2016 Güncelleme 26 Temmuz 2016, 01:01
Son baskı

İÇİNDEKİLER

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada bazı gazeteciler için gözaltı kararı çıktı. Talep, İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan'dan geldi. Operasyonlarda gazeteciler gözaltına alındı. Diğerlerinin evlerinde bulunmadığı öğrenildi. Nazlı Ilıcak'ın Beylerbeyi'ndeki evine giden polis ekipleri onu evinde bulamadıkları ancak evde arama yaptıkları belirtildi. Öte yandan, MOBESE görüntülerinden Ilıcak'ın saat 05.00'te Muğla'nın Bodrum ilçesine giriş yaptığı belirlendi. Bunun üzerine Ilıcak'ın buradaki yazlığında arama yapıldı. Fakat sonuç alınamadı. Yazlığın bahçıvanının, Ilıcak'ın eve gelmediğini söylediği belirtildi. Nazıl Ilıcak'ın akrabası olan işadamı S.I.'nın evine de polis ekipleri gitti. Burada da arama yapıldı ancak Ilıcak'a ulaşılamadı. Polis ekipleri, gazeteci Nazlı Ilıcak'ı yazları tatil yaptığı teknede de bulamadı. Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

37 GAZETECİ ARANIYOR
Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, haklarında yakalama emri çıkarılan gazetecilerin isimleri şöyle: Abdullah Abdulkadiroğlu, Abdullah Kılıç, Ahmet Dönmez, Ali Akkuş, Arda Akın, Ayşe Nazlı Ilıcak, Bayram Kaya, Bilal Şahin, Bülent Ceyhan, Bülent Mumay, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cevheri Güven, Cihan Acar, Cuma Ulus, Emre Soncan, Ercan Gün, Erkan Akkuş, Ertuğrul Erbaş, Fatih Akalan, Fatih Yağmur, Habip Güler, Hanım Büşra Erdal, Haşim Söylemez, Hüseyin Aydın, İbrahim Balta, Kamil Maman, Kerim Gün, Levent Kenez, Mahmut Hazar, Mehmet Gündem, Metin Yıkar, Muhammed Fatih Uğur, Mustafa Erkan Acar, Mürsel Genç, Selahattin Sevi, Seyid Kılıç, Turan Görüryılmaz, Ufuk Şanlı, Ufuk Emin Köroğlu, Yakup Sağlam ve Yakup Çetin. Öte yandan yine darbe girişimiyle ilgili Adana'da 7, Antalya'da ise 14 gazeteci gözaltına alındı. Gazetecilerden Aytekin Gezici ile Abdullah Özyurt tutuklandı.



İSTANBUL'DAKİ EVİ
İstanbul'daki adresinde bulunamayan Nazlı Ilıcak, için Bodrum'da da dört ayrı noktada arama yapıldı. Ama Ilıcak'a ulaşılamadı.


BODRUM'DAKİ EVİ