Milli duruş

Darbe girişiminin ardından cuntacılara karşı demokrasi destanı yazan Türkiye, dün de örnek bir buluşmaya sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım’ı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi Külliye’de ağırladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2016 Güncelleme 26 Temmuz 2016, 03:52
Milli duruş

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendirmek üzere TBMM'de temsil edilen HDP dışındaki siyasi partilerin liderlerini dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Erdoğan'ın daveti üzerine yapılan Liderler Zirvesi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda saat 14:06'da başladı. Erdoğan, liderlerle tokalaşırken "geçmiş olsun" ve "hoş geldiniz" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ilk gelen isim Başbakan Binali Yıldırım oldu. Yıldırım'ın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne art arda giriş yaptı. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ilk kez Külliye'de bir toplantıya katılmış oldu. Erdoğan, siyasi parti liderlerine darbe girişimi karşısındaki kararlı tutumu sebebiyle teşekkür etti. Erdoğan 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeleri liderlerle birlikte değerlendirdi ve önerilerini aldı.

EN BÜYÜK KAZANIM
Toplantıda darbe girişimi sonrasında olası artçı şoklara karşı duyarlı olunması üzerinde de duruldu. Toplumsal fay hatlarını tetikleyecek provokatif olaylara karşı tüm siyasi partilerin dayanışma içinde hareket etmesi, kamuoyuna verecekleri mesajlarda bu konuya dikkat çekmeleri benimsendi. OHAL döneminde atılacak adımların tamamının FETÖ yapılanmasına karşı olacağı, çıkarılan KHK'larla ilgili Meclis'in her yönü ile bilgilendirileceği ifade edildi. Bütün siyasi partilerin darbe girişimine karşı çıkması üzerinde görüş birliğine varılırken, demokrasi en büyük ortak kazanım olarak nitelendirildi. Zirvenin ardından Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, genel merkezlerine geçerek kurmayları ile değerlendirmelerde bulundu.

FETÖ'YE KARŞI ORTAK TAVIR
CHP'de yapılan ilk değerlendirmede görüşmenin normalleşme yolunda olumlu bir adım olduğu vurgulandı. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin terör örgütü FETÖ'ye karşı atılacak adımlarda, hükümetin yanında yer alacaklarının mesajını verdiği öğrenildi.