Canlı yakalandılar

Marmaris’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele baskın düzenleyen 17 darbeciden 7’si yakalandı. FETÖ’cü teröristler, yol kenarındaki bir menfezde ele geçirilip tutuklandı. Operasyon anında tüm TV kanalları da yayındaydı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2016 Güncelleme 26 Temmuz 2016, 00:00
Canlı yakalandılar

İÇİNDEKİLER

ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki malikanesine saklandı. TSK içindeki uzantıları halka bombalar yağdırdı. Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın 15 Temmuz'daki darbe girişiminin hedefinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da vardı. Bordo Bereli, SAT komandoları ve Muharebe Arama Kurtarma (MAK) ekiplerinden oluşan hainler, Cumnhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin Marmaris'te kaldığı otele saldırdı. Ancak halk, darbecilere tokadı atınca otele sızmaya çalışan hainler neye uğradığını şaşırdı. Çatışmada 2 polis şehit olurken darbeciler kaçtı. Firarda olan 7 FETÖ'cü asker dün yakalandı.



Kaçan 17 asker arasındaki en tehlikeli isim Zekeriya Kuzu'ydu. Çiğli'deki üssün imamı olan Paşa kod adlı Kuzu, saklandığı menfezde böyle yakalandı.



TAKSİCİ İHBAR ETTİ...
Buna göre firari 17 askerden 7'si, dün saat 16.00 sıralarında Muğla-Marmaris Karayolu üzerindeki Gökçe rampalarında yola çıkarak otostop yapmaya başladı. Durumu fark eden bir taksici, hemen ekiplere haber verdi. İhbar üzerine Jandarma, Özel Harekat polisleri ve Özel Kuvvetler'den oluşan ekipler, olay yerine gitti. Karşılarında güvenlik güçlerini gören darbecilerden 3'ü kaçmaya çalıştı. Ancak yakalandı. Bunların Binbaşı Taner Berber ile Astsubaylar İlyas Yaşar ve Gökhan Güçlü olduğu anlaşıldı.

10'U DAHA ARANIYOR...
Diğer 4 asker ormanlık alanda izlerini kaybettirdi. Havadan yapılan aramada ise darbecilerin yol kenarındaki bir menfeze saklandıkları saptandı. Söz konusu noktaya operasyon yapıldı. Operasyonda Hava Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu, Hava Astsubay Üstçavuş Ömer Faruk Göçmen, Hava Astsubay Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gülerden ile Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat yakalandı. Geri kalan 10 asker de aranıyor.