Bakan Albayrak: Bu süreç daha bitmedi

Enerji Bakanı Berat Albayrak, ÜLKE TV-Kanal 7 ortak yayınında Turgay Güler'in sorularını yanıtladı. Albayrak, "Bu süreç bitmedi. Sadece paralelle mücadele anlamında söylemiyorum. Türkiye bulunduğu coğrafyada yeni bir ilk doğumun sancısını yaşıyor. Bütün ilk doğumlar böyle olur" dedi.

Giriş Tarihi 26 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 26 Temmuz 2016, 20:10
Bakan Albayrak: Bu süreç daha bitmedi

İÇİNDEKİLER

Albayrak'ın açıklamalarından satırbaşları:

O gece meselenin baştan sona yönetimi Cumhurbaşkanımız'daydı. Tabi bizim de dilimizin döndüğünce söylediğimiz şeyler oldu ama süreci o yönetti.

Bu süreç bitmedi. Sadece paralelle mücadele anlamında söylemiyorum. Türkiye bulunduğu coğrafyada yeni bir ilk doğumun sancısını yaşıyor. Bütün ilk doğumlar böyle olur.

Cumhurbaşkanımız o gece uçağa bindiği zaman pilotlara "mertçe söyleyin, hangi taraftasınız" diye sorduğuna yönelik haberler var. Böyle bir şey olmadı. Ben bu soruya şahit olmadım.

MUAZZAM BİR SEVGİ GÖSTERİSİ GÖRDÜK
Havalimanına indiğimizde muazzam bir sevgi gösterisi gördük. Ben hayatımda böyle bir izdiham görmedim. Bir an önce bizim güvenli bölgeye geçmemiz gerekiyordu. Ben inisiyatif alıp güvenli bölgeye geçmek için yol açmaya çalıştım.

İADE KONUSUNU SONUNA KADAR ZORLAYACAĞIZ
Biz devlet olarak iade konusunu sonuna kadar zorlayacağız. Devletten de öte milletin beklentisi var.

Zalime merhamet mazluma zulümdür

Haşhaşi kelimesi bunlara en iyi uyan kelimedir. Bu yapının hiçbir kutsalı yok. Kazanmak için her yol mübah deyip kendilerini olduğundan başka gösteriyorlar