Bahçeli: Hainlere karşı aynı siperdeyiz

Bahçeli FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Bize göre 15 Temmuz bir işgal teşebbüsüdür" dedi. Türkiye'nin darbeye karşı tarih yazdığını belirten Bahçeli, "Hainlere karşı aynı gemideyiz, aynı siperdeyiz" dedi.

Giriş Tarihi 26 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 26 Temmuz 2016, 11:27
Bahçeli: Hainlere karşı aynı siperdeyiz

İÇİNDEKİLER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. FETÖ'cü teröristlerin darbe girişimine tepki gösteren Bahçeli, milletin direnişiyle tarih yazdığını belirterek, "Türk Milleti varlığına biçilen kefeni son anda yırtmıştır" dedi.

Darbeci askerlerin yargılanması sürecinde dikkatli olunması gerektiğine dikkat çeken MHP Lideri, "Masumların hakkını gasp etmek, suçsuz insanımızı mağdur etmek en az terör örgütünün zalimliği kadar tehlikelidir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"15 TEMMUZ BİR İŞGAL TEŞEBBÜSÜDÜR"
Türkiye zor ve çetin günlerden geçmiştir. Türk Milleti varlığına biçilen kefeni son anda yırtmıştır.

Türk tarihinin farklı dönemlerinde darbe girişimleri vardır ve yaşanmamıştır. Fakat hiçbiri 15 Temmuz'daki kadar derin çatlaklara neden olmamıştır. Bize göre 15 Temmuz bir işgal teşebbüsüdür.

"FETÖ DİN VE İMAN MUHALİFİ"
FETÖ düşmanın ta kendisidir. Din ve iman muhalifidir, Müslüman Türk milletinin lanetle anacağı ihanet oluşumudur. TSK'nın general kadrosunun yüzde 35'i şu anda demir parmaklıklar arkasındadır. MGK'nın tavsiye kararı doğrultusunda Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, 21 Temmuz saat 13'ten itibaren 90 gün süreyle olağanüstü hal ilan etmiştir. OHAL aynı gün TBMM'de onaylanmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi, OHAL'e desteğini çekinmeden göstermiştir.

OHAL millete alınmış bir karar değil, tam tersine millete pusu kuran odaklara karşı güvence, anayasal bir tedbirdir.

DARBECİLERİN YARGILANMASI
Askeri ve sivil bürokraside toplu görevden almalar olurken, kesinlikle sağlam belgelere dayanmak esas olmalıdır. Masumların hakkını gasp etmek, suçsuz insanımızı mağdur etmek en az terör örgütünün zalimliği kadar tehlikelidir.

Türk ordusu vicdanlarda hak ettiği değeri bulacaktır. Bu milletin tertemiz ve şerefli evlatları sokaklarda işsiz güçsüz gezerken, terör örgütü FETÖ'nün TSK'ya yasal olmayan yollardan girmesi ve darbe teşebbüsünde bulunması herkese ders olmuştur.

Batılı ülkeler kesin bir tepki ortaya koyamamışlardır.

"HALEP'E SESSİZ KALAMAYIZ"
Hainlerin ardından CIA ve Pentagon duruyorsa karşımızda çok ciddi bir sorun var demektir. 15 Temmuz darbe teşebbüsünü, Ortadoğu'daki kaynamadan ayrı tutmamak gerekmektedir. Halep'te yaşanan vahşet ve insanlık dramlarının bir ilgi ve ilişkisi vardır. Halep'e insani yardım ulaştıracak koridor açılmazsa binlerce sivil açlık ve susuzluktan kırılacaktır. Halep'e sessiz kalamayız.

"TÜRKİYE TARİH YAZDI"
Bu kez Türk Milleti kazandı, Türkiye ayaklandı ve yeni bir tarih yazdı. Tankların önüne milli irade dikildi, Osmanlı şamarını korkusuzca indirdi. 15 Temmuz'da millet kenetlendi, oyunu gördü. Bu birlik ruhunun devamı mutlaka korunmalıdır.

Türk Milleti hainlerden büyüktür, demokrasi darbeden büyüktü. İster FETÖ, ister PKK, isterse DAEŞ olsun, Türkiye'yi geçemeyecekler, Türk Milletini yenemeyecekler. Hainlere karşı aynı gemideyiz, aynı siperdeyiz, aynı çizgideyiz.

İdam konusunda AB'nin ne söylediği kendi bileceği iştir. Türkiye müsaade almamalıdır.