Nöbete devam!

78 milyon, darbe girişimini önleyerek destan yazdı. Gelin-damatlar bile demokrasi nöbetini bırakmadı. Vatandaşlar meydanlarda sabahladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Temmuz 2016 Güncelleme 25 Temmuz 2016, 00:05
Nöbete devam!

İÇİNDEKİLER

TÜRKİYE, FETÖ'nün kanlı kalkışmasını ortadan kaldırdı. Darbe girişimini önleyen 78 milyon, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Sokaklara çıkın" çağrısının ardından meydanları boş bırakmadı. 15 Temmuz gecesinden beri demokrasi nöbeti tutan milyonlar, sokaklarda sabahladı. Yurdun dört bir yanında gençyaşlı herkes, "Darbeye hayır" diye haykırdı. Sokaklar Ay-Yıldızlı bayrağımızın renklerine boyandı. Samsun'da 20 bin kişi, 1919 metrelik Türk bayrağının altında darbe karşıtı sloganlar attı. Dünyaevine giren gelin-damatlar bile meydanları bırakmadı.

HERKES MEYDANLARDA
Muğla Bodrum'da, tüm kulüpler "Türkiyem" ve "Memleketim" şarkısını çaldı. Denizli'de yaşayan 80 yaşındaki Ahmet Pakel, tekerlekli sandalye ile nöbetten ayrılmadı. Adıyaman'da yaşayan Suriyeliler ise "Ümmetin son kalesi yıkılmayacak inşallah" pankartları açtı. Diyarbakır, Van ve Bitlis başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'daki nöbetlerde de darbe karşıtı sloganlar atıldı.