İşte Hancı işte yolcu

Terör örgütü FETÖ’nün en önemli isimlerinden ‘Halis’ kod adlı Davut Hancı, Trabzon’da darbe suçuyla yakalandı. Hancı’nın Fethullah Gülen’in iadesi için kanıt isteyen ABD’ye en büyük delil olarak sunulacağı öğrenildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Temmuz 2016 Güncelleme 25 Temmuz 2016, 00:53
İşte Hancı işte yolcu

İÇİNDEKİLER

Pensilvanyalı sahte imam, yıllarca Türkiye'de örgütlendi. Üst aklın emriyle ihanet hareketine başlayan çete, 15 Temmuz günü son çare olarak kanlı bir darbeyi hayata geçirdi. Türk halkının kendisini tankların üzerine siper etmesiyle başarısız olan darbe sonrası FETÖ'nün bütün inlerine girildi. ABD'de bulunan terör lideri Fethullah Gülen ise tüm çağrılara rağmen ABD'nin "Delil gösterin" demesi nedeniyle iade edilmedi. Önceki gece Trabzon'da yakalanan bir isim ise o delili verdi. 'Halis' kod adlı Davut Hancı'nın terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen'in sağ kolu olduğu anlaşıldı. Örgütün bütün para hareketlerini ayarlayan Hancı'nın darbenin ekonomik ayağını planladığı düşünülürken; FETÖ üyesi şahıs, sorgusunda tüm soruları cevapsız bıraktı.

FİNANS KAYNAKLARI ONUN ELİNDE
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi Ekipleri, Kanada'da yaşayan "Halis" kod adlı Davut Hancı'nın, 15 Temmuz darbe girişiminden 2 gün önce Türkiye'ye geldiğini belirledi. Hancı'nın darbe başarısız olunca kaçamadığı için Trabzon'un Araklı İlçesi'ndeki akrabalarının yanında saklandığını öğrenen polis, FETÖ'ye finansal destek sağlamak suçundan aranan Hancı'yı kıskıvrak yakaladı. Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Hancı sorguya alındı. Emniyette sorgusu devam eden Hancı'nın ifade vermeyi reddettiği ve suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Davut Hancı, Gülen'in ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki malikanesinde bayramlarda çocuklara dağıttığı paraları uzatan kişi olarak da biliniyor.

Darbeci Fethullah Gülen'in sağ kolu olarak bilinen Davut Hancı, 15 yıl önce dil öğrenmek için Kanada'ya gitti. Burada vatandaşlık alan Hancı, son olarak bir cezaevinde çalışıyordu.

Pensilvanyalı sahte imam Fethullah Gülen'in en yakınıdaki isimlerden olan Davut Hancı, bayramlarda Gülen'in malikanesini ziyaret eden çocuklara dolar dağıtmasıyla biliniyor.

ÖZGÜR ÖZDEMİR