Damat sorguda

Damat sorguda Hava Kuvvetleri eski Komutanı Akın Öztürk’ün damadı Hakan Karakuş, Sincan’da yakalandı. Yarbay pilot, Akıncılar Üssü 141. Filo’nun komutanıydı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Temmuz 2016 Güncelleme 25 Temmuz 2016, 09:44
Damat sorguda

İÇİNDEKİLER

Darbe girişiminin bir numaralı şüphelisi olduğu öne sürülen Hava Kuvvetleri eski Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün her yerde aranan damadı Yarbay Hakan Karakuş, Ankara'da gözaltına alındı. Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı bombalayan savaş uçaklarının kalktığı Akıncılar Hava Üssü'nde 141. Filo Komutanı olan Yarbay Hakan Karakuş'un, Sincan'da terör polisinin yaptığı operasyonla saklandığı yerden alındıktan sonra sorgulandığı belirtildi. Karakuş'un o gece uçaklara yakıt yükleyen personeli "Türkiye'nin geleceği için önemli bir harekata kalkışıyoruz" diyerek kandırdığı öğrenildi.

KARDEŞİ İNGİLTERE'DE
Bu arada Akın Öztürk'ün, İzmir Üniversitesi'nde yönetici olan kardeşi Prof. Dr. Aydın Öztürk'ün, darbe girişiminin ardından İngiltere'ye kaçtığı iddia edildi. Darbe suçlamasıyla tutuklanan Hava Kuvvetleri eski Komutanı Öztürk'ün Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Genel Sekreterlik yapan diğer kardeşi Kemal Abidin Öztürk de açığa alınmıştı.