Vatan nöbetindeyiz!

Türk halkı, eli kanlı hainlere meydanları dar etti. Başkomutan’ın çağrısına uyup sokaklara çıktı. Demokrasi ve vatan savunması yaptı. Ay-Yıldızlı bayrağın altında tek yürek olup FETÖ’ye karşı milli irade şöleni gerçekleştirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Temmuz 2016 Güncelleme 24 Temmuz 2016, 09:41
Vatan nöbetindeyiz!

İÇİNDEKİLER

Türkiye 15 Temmuz Cuma günü Cumhuriyet tarihinin en kanlı darbe girişimine sahne oldu. TSK içine sızan FETÖ/PDY mensubu teröristler milli iradeye darbe vurmak istedi. Yurtiçinden ve yurtdışından destekçileriyle harekete geçti. Ancak 'Türk milletini' hesaba katamadı. Başkomutan Erdoğan'ın çarısına kulak veren millet sokaklara indi. gençler ön safta Alçaklar bu esnada 200'ün üzerinde insanımızı şehit etti. Bin 500'den fazla kişi ise gazi... Yılmayan Türk halkı meydanları eli kanlı teröristlere dar etti. İstanbul başta olmak üzere 81 ilin tüm halkı destansı bir mücadele verdi. Sonunda da 'Demokrasi nöbeti'ne başladı. 7'den 70'e herkes Ay-Yıldızlı bayrağımızın altında tek yürek oldu. Dün 8'inci gününe giren vatan savunmasında gençler yine en önde saf aldı. Halk ellerinde okyanus ötesini işaret ederek "Bizim çocuklar başardı" yazılı pankartlar taşıdı. İzmir'deki nöbete katılan Betül Erdemir'in (10), "Erdoğan'ı yedirmem" söylemi ise atadan kalma mirasın emin ellerde olduğunu gösterdi.




"TÜRKİYE'YE CANIM FEDA"
Vatan hainlerinin ihanet kalkışması dünya mazlumlarını da ayaklandırdı. Filistin'den, Bosna'ya, Senegal'den, Kenya'ya, Azerbaycan'dan ,Kosova'ya milyonlarca kişi sokaklara çıktı. İstanbul'da yaşayan Senegalliler de darbe girişimine sessiz kalmadı. Türk bayraklarını alan Aksaray tramvay durağına koştu. Sık sık ''Vatan sana canım feda" sloganları attı. Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne kadar yürüdüler. Açtıkları pankartlarla ''Türk milletinin yanındayız acınızı paylaşıyoruz" dedi. Sengalli Muhtar Diop, ''Burası bizim vatanımız. Türk milletinin yanındayız" diye konuştu.

Rahmi ÇAKMAK-Recep ÇİRİK-Tarık YILMAZ-Gözde SANCI