Türksat'a 4 kişilik özel ekip göndermişler

TV yayınlarını kesmek için uzman ekip görevlendirmişler

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 24 Temmuz 2016, 23:24
Türksat’a 4 kişilik özel ekip göndermişler

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe kalkışmasının gerçekleştiği gece televizyon yayınlarını kesmek için Türksat'a 4 kişilik uzman bir ekip gönderdiği ortaya çıktı.

15 temmuz gecesi sat 01.40 sularında Türksat'ta dur ihtarına uymayıp içeri girmeye çalıştıkları esnada silah çekmek suretiyle durdurulan ve şüpheli tavırları, çelişkili beyanları, cep telefonundan bir şeyler silmeye çalışırken emniyet mensuplarınca yakalanan dört Fetullah militanı ifadeleri alındıktan sonra Sincan F tipi cezaevine teslim edildi.

Türksat yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu dört şahsın yayınlara müdahalede yeterli bilgi ve beceri sahibi oldukları belirlenirken, kişilerin özgeçmişlerine bakıldığında bilişim alanında uzman oldukları görüldü.

Burhan Güneş: Bilkent Elektrik- Elektronik mezunu, Tubitak Bilgem İdari İşler Dairesi Başkan Yardımcılığı yaptı.

Salih Mehmet Dağköy: Yamanlar Koleji mezunu. Samanyolu TV'de 5 yıl yöneticilik ve teknik personel olarak görev yaptıktan sonra ayrılmış. 2 yıl El-Cezire' TV Türkiye ofisinde çalışmış ve en son Şifa Üniversitesi'nde Bilgi İşlem Koordinatörü olarak görev almış.

Birol Baki:Samanyolu TV binasına kurulan Sistem Elektronik isimli şirketin sahibi.

Aydın Yavuz: Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik mezunu.MÜSİAD üyesi. Vizyon ARGE isimli şirketin Genel Müdür Vekili.