Fetullahçı 'abi'lerin ihanet yazışmaları

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe kalkışması sırasında nasıl bir ihanet ağı içerisinde olduğu WhatsApp yazışmaları ile açığa çıktı. Sözde İçişleri imamı FETÖ militanlarına, "Emekli, muvazzaf herkes silah alsın, Genelkurmay, Emniyet ve İstihbaratın önüne gitsin, İçerdeki kriptolar askere teslim olsun diğerlerinin direnci kırılsın, Emniyetten gelen emirleri yerine getirmesinler." şeklinde talimatlar göndermiş.

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 24 Temmuz 2016, 23:45
Fetullahçı ’abi’lerin ihanet yazışmaları

İÇİNDEKİLER

15 Temmuz darbe kalkışmasının yaşandığı gece ordu ve emniyet içerisindeki ihanet şebekelerini devreye sokan Fetullahçı 'abi'lerin verdikleri talimat mesajları ihanetin boyutunu bir kez daha gösterdi.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün sözde İçişleri İmamı olduğu değerlendirilen ve kimlik bilgileri henüz tespit edilemeyen 33-34 yaşlarındaki "Faruk Bey" kod adını kullanan şahsın Emniyet içerisindeki örgütün üst yönetiminde bulunan mensuplarına darbe gecesi WhatsApp üzerinden şu mesajları gönderdiği tespit edildi:

"DİRENENLERİ İNDİRİN"
"Değerli abiler, şu an askerler yönetime müdahaleye başladı. Herkes işini gücünü bıraksın, bulunduğu yerde arkadaşlarını yönlendirsin ve askerlerin müdahalesine yardımcı olmalarını temin etsin, direnmesinler. Direnen emniyet güçlerine engel olsunlar. Her ilden ve bölgeden yapılan müdahale konusunda bilgi alalım. Bu stratejiyle hareket edip bizi her yerden bilgilendirin. Düzgün not yazın. Askere direnmesin arkadaşlar. Direnenlerin direncini kırsınlar. Özellikle özel harekatta ve çeviktekiler askere teslimiyet gösterip menfilerin direnci kırılsın. Herkese ulaşalım. Abiler emniyetten gelen emirleri yerine getirmemeliler. Devreler birbiriyle bağlantı kursun. Zincir kursunlar. Emekliler dahil haberdar olmayan kalmasın. Ankara'da muvazzaf ve emekli olan kim varsa silahını alıp Genelkurmay, Emniyet Genel Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Terörle Mücadele (TEM) ve Yıldız ( İstihbarat Daire Başkanlığı)'nın önüne giderek direnen herkesi indirsin. Bu konuda askere yardımcı olsun. Kimse evinde durmasın. Duran vebaldedir. Herkese duyurun."

"ERDOĞAN BİLİNMEYEN BİR YERE GÖTÜRÜLDÜ"
"Erdoğan yanındaki korumalarla bilinmeyen bir yere götürüldü. Büyük ihtimalle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı deniz üssünde tutuluyor."

"SİLAHLARI TESLİM ETMEYİN"
"Abiler herkese iletelim, paralelci ilan edilen polisler silah ve teçhizatlarını kesinlikle teslim etmesinler."

ÇOK SAYIDA YAZIŞMA TESPİT EDİLDİ
WhatsApp ağında aynı zamanda emniyet içerisinde yapılanan Zeki Taşkın, Adem İskipli, Lokman, Neşe ve Gürsel adlı şahısların da yazışmaları ortaya çıkarıldı. Lokman adlı şahsın "Daireyle ilgili kimle görüşmem gerek, isim, telefon, adres" diye yazdığı, ona cevaben "452999 şifre 1 Gürsel abiyi ekler misin tangoda" diye yanıt verildiği görülüyor.

TANGO ÜZERİNDEN DE İLETİŞİME GEÇMİŞLER
Darbe gecesi Tango isimli program üzerinden de yazışma yapan cuntacılardan Akif isimli şahsın, "Ağabeyler darbe başladı. Bizim yıldız bilgi işlemi korumamız lazım. Adamların verileri silmelerini engellememiz lazım. Herkes teyakkuzda olsun. Hatta ağabeyler daireye doğru gidebilir. Her türlü riski alıp daireyi korumamız lazım" yazdığı tespit edildi.