FETÖ'cü avukatlar firarda

Fetullahçı Terör Örgütü'nün avukat yapılanmasına ilişkin soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan birçok ünlü avukat kayıplara karıştı.

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 24 Temmuz 2016, 11:29
FETÖ’cü avukatlar firarda

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) avukat yapılanmasına yönelik operasyonlar kapsamında 12 avukat gözaltına alındı.

ADRESLERİNDE BULUNAMADILAR
FETÖ davalarının ünlü avukatları; Nurullah Albayrak, Ömer Turanlı, Sıddık Filiz, Danyal Kılıçalp, Kemal Şimşek, Doğan Akkurt, Vural Ergül ve Fatih Doğan'ın da aralarında bulunduğu bazı avukatların ise soruşturmada FETÖ üyeliği suçlaması kapsamında şüpheli oldukları fakat adreslerinde bulunamadıkları öğrenildi.

İstanbul Adliyesi'ndeki soruşturma ve davalarda hemen hemen hergün basın önünde şov yapan avukatların şimdi kaçmaları manidar bulundu.

ZEKERİYA ÖZ'ÜN KAÇMASINA YARDIM ETMİŞTİ
Bu avukatlardan Danyal Kılıçalp'in Zekeriya Öz'ü aracı ile sınıra götürüp kaçmasına yardımcı olduğu iddia edilmişti. Ömer Turanlı ise STV kanalının daimi konuğuydu. Polisten kaçan bu Avukatlar, sosyal medyada FETÖ lehine tweetler atıyorlardı.

Diğer taraftan FETÖ'nün ünlü hukuk bürolarından olduğu iddia edilen YKK'nın sahiplerinden Yüksel Karkın da aranıyor. Bu büro avukatlarının da aralarında olduğu 12 avukat ise gözaltına alınarak İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu avukatların kaçmak suretiyle FRTÖ'den yargılanan müvekkillerini de ortada bıraktıkları iddia ediliyor.

Nazif Karaman/SABAH