"Büyük Türkiye'nin önünde kimse duramaz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye'den meydanları dolduran vatandaşlara canlı bağlantı yaparak seslendi. Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyük Türkiye'nin önünde kimse duramaz" dedi.

Giriş Tarihi 23 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 24 Temmuz 2016, 01:29
Büyük Türkiye’nin önünde kimse duramaz

İÇİNDEKİLER

Külliye'de vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sizler tanklara karşı göğsünüzü siper ederek tarih yazdınız. FETÖ'yü hezimete uğratan bütün vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

FETÖ'CÜ HAİNLERİ HEZİMETE UĞRATAN ASLAN YÜREKLİ KARDEŞLERİM: Tankın helikopterin karşısına iman ve inançla yüreğiyle dikilen aziz milletim, 15 Temmuz girişimini bozguna uğratan aslan yürekli kardeşlerim. Günlerdir meydanları boş bırakmayarak demokrasisine sahip çıkan kardeşlerim. FETÖ'cü hainleri hezimete uğratan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Avrupa'da, Asya'da ve tüm dünyada milletimizin yanında yer alan kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 246 şehidimiz var. Rabbim onları Peygamberimize komşu eylesin. Yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum şehitlerimiz 15 Temmuz gecesi tarih yazdılar. 15 Temmuz Şehitleri anma gününde hatıralarını yad edeceğiz, nesillere aktaracağız. 81 ilimizdeki meydanlarda coşkuyla gururla söylenen özgürlük türkülerinin bestekarı milletimizin ta kendisidir.

BÜYÜK TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDE KİMSE DURAMAZ: Bunları bir maşa olarak katil sürüsü olarak sokaklara salanladır. Vakti zamanı geldiğinde de onların hesaplarını da önlerine koyacağız. Çok çalışacağız 2023 hedeflerine ulaştıracağız. Dünyanın en büyük ekonomilerden biri haline gelen dışa bağımlılığı ortadan kalkan, savunma sanayimizde dışa bağımlılığı ortadan kalkan sanayide gelişen Türkiye'nin önünde kimse duramaz. Bunu bildikleri için buldukları her fırsatta önümüzü kesmeye çelme takama çalışıyorlar. İçimizdeki ihanet şebekelerini devreye sokuyorlar. Türkiye'nin başındaki PKK belasının bir türlü sona ermemesinin sebebi budur. PKK'nın uzantısı PYD'nin güney sınırlarımızda karşımıza çıkarılmasının sebebi budur. DEAŞ denen örgütün çıkarılması, ülkemize musallat edilmesi bu nedenledir. Ve son 3 yılda FETÖ denilen bu örgütün ortaya çıkmasının amacı ülkemizin kutlu yürüyüşünü engellemek isteyenlerin azgın piyonlarıdır. Ama onlar bir kez daha bozguna uğradı. Her fırsatta ülkemizin önünü kesmeye çalışan, çelme takmak isteyenler bir kez daha bozguna uğradı.

YENİ BİR DÖNEME GİRİLMİŞTİR: Bu darbe TSK'ya da yapılmıştır. Silahlı Kuvvetleri 15 Temmuz'da bu asker elbisesi giymiş saldırganlardan kurtardık. Bu girişimin akamete uğratılmasıyla Türkiye yeni bir döneme girmiştir. Şairin dediği gibi; Tasalanma yiğidim; zaman bizden yanadır. Külümüzden yükselen duman bizden yanadır. Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır. Dünya düşman olsa da, iman bizden yanadır. Bizlere bu güzel günleri yaşatan Aziz milletimize teşekkür ediyorum. Türkiye'ye yönelik, 79 milyona yönelik girişime karşı nasıl eyvallah demediysek, buna da demedik. Bu devlet kendisine kurşun atana, tankla saldırana, vatandaşına F-16'larla bomba yağdıranlara hak ettiği cevabı verecek, kudrete sahiptir. Kanları yerde kalmayacak. Türkiye, böyle bir kanlı girişimde dahi hedeflerinden sapmayacak kadar güçlü bir ülkedir. Adeta darbecilerle kol kola çalışan güçlerin sabotajına rağmen ülkemiz ilerleyişini sürdürüyor. Not indirimi için hiç kimseyi ikna edecek bir gerekçeleri yoktur. Ekonomimizin göstergesi çok çok iyi konumdadır. Mali disiplinden taviz yoktur. Başbakan ve ekonomi yönetimiyle demin yaptığımız toplantı ile ekonomide atılacak adımların kararını aldık.

Yaraya neşter vurulmuştur. Operasyon başarıyla sürdürülmektedir. Yarınki Türkiye bu günden çok daha güzel olacaktır. Şuanda 81 vilayetimizin meydanlarına Ankara'dan teşekkür ediyorum. Allah yolumuzu bahtımızı açık etsin.