Tazminat yok

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile ilişkilerin düzeleceğini söyledi. Çavuşoğlu, düşürülen uçağın pilotuna resmi tazminatın ödenmeyeceği belirtti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Temmuz 2016 Güncelleme 02 Temmuz 2016, 00:00
Tazminat yok

İÇİNDEKİLER

Türkiye ile Rusya arasındaki normalleşme süreci sonrası iki ülke arasında üst düzey yüz yüze ilk temas Rusya'nın Soçi kentinde sağlandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, Rusya'nın Soçi şehrinde dün bir araya geldi.

TERÖRLE MÜCADELE
Çavuşoğlu, Rus uçağında hayatını kaybeden pilotun ailesine yapılması düşünülen yardıma ilişkin, "Herhangi bir resmi cezai tazminat değil ama ailenin gönlünü alabilecek adımlar atabiliriz" dedi ve ekledi: (Esad'lı geçiş önerilerine Türkiye'nin cevabı ne olacak) Biz bu saatten sonra Suriye halkının Esad etrafında birleşmeyeceğine inanıyoruz. Bu kadar insanı öldüren bir rejimin Suriye'yi yönetmesinin doğru olmadığını düşünüyoruz. Kimyasal silah dahil en vahşi yöntemleri kullanan bir rejimin etrafında Suriye halklarının buluşamayacağını hep söylüyoruz... Sergey Lavrov, ise Türkiye ile ilişkilerin normalleşme sürecine girdiği belirterek, terörle ortak mücadele için çalışma grubunun da en kısa sürede oluşturulacağını söyledi.