FETÖ'cü Cumhuriyet'in tekzip hazımsızlığı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak hakkında yayınladığı yalan haberlerden sonra mahkeme FETÖ'cü Cumhuriyet'in tekzip yayınlamasına karar verdi. İftirası mahkeme kararınca tescillenmesine rağmen sözde gazete İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliğine ve Bakan Albayrak’a saldırmaya devam etti.

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 02 Temmuz 2016, 12:26
FETÖ’cü Cumhuriyet’in tekzip hazımsızlığı

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Gazetesi "Yerli Milli Bahane, Panama Şahane" başlıklı haberinde Enerji Bakan'ı Berat Albayrak'a yönelik bazı yalan haber ve iftiralara yer vermişti. Bakan Albayrak'ın avukatı Ahmet Özel'in başvurusu üzerine İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği Cumhuriyet Gazetesi'nde tekzip yayınlanmasına karar verdi. Tekzip kararına tepki gösteren Cumhuriyet ise bu kez İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliğini hedef alarak suç işlemeye ve Bakan Albayrak'a saldırmaya devam etti.

"ASLINDA BU GAZETE CEVAP VERMEYE DEĞECEK BİR...''
Bakan Albayrak'ın avukatı Özel yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet gazetesinin pişkinlikte sınır tanımayan yalan ve sözde haberi ile müvekkilimin şahsı üzerinden kasıtlı bir algı operasyonu yaptığı anlaşılmaktadır. Aslında bu gazete cevap vermeye değecek bir yayın organı da değildir ama kamuoyunun yalanlarla meşgul olmaması ve gerçeklerin kayda geçmesi adına bu tekzip yazılmıştır.

"HER BAKIMDAN GERÇEK DIŞI VE İFTİRA NİTELİĞİNDEDİR''
Müvekkil Sayın Berat Albayrak'ın yazıda iddia edildiği gibi yurtdışında herhangi bir bankada hesabı ve bahse konu işlemlerle ilgisi bulunmamaktadır. Bu nedenlerle gazetede haber diye yayınlanan yazı her bakımdan tamamen gerçek dışı ve iftira niteliğindedir. Kaldı ki yazının kaynağını teşkil eden belgede de zaten hiçbir şekilde müvekkilimin adı geçmemektedir.

Tekzibe konu yazı için "damadın şirketi" şeklinde kullanılan başlık gereği lüzumu üzerine yeniden değinmek gerekir ki; Müvekkilim 2013 yılı itibarıyla Çalık Holding bünyesindeki görevini de sonlandırmış, TC Enerji Bakanı olarak kamu görevine başlamış ve halen ülkeye hizmet görevini layığıyla sürdürmektedir. Müvekkil Sayın Bakanımız Berat Albayrak doğrudan ya da dolaylı olarak herhangi bir enerji şirketinin sahibi ya da ortağı da değildir.

TAM ANLAMIYLA "BASİRETSİZ GAZETECİLİK'' ÖRNEĞİDİR
Bu nedenle Cumhuriyet gazetesinin çamur at izi kalsın stratejisine uygun olarak, kin ve nefret söylemleriyle sürdürmekte olduğu yayın anlayışı basın ve ifade özgürlüğü korumasından yararlanamayacaktır. Zira basın özgürlüğü korumasından yararlanmanın öncelikli kriteri en azından görünür gerçekliğe uygunluktur. Fakat Cumhuriyet gazetesinin yalnızca internet üzerinden "sızdırılan" ve hiçbir somut gerçekliğe dayanmayan iddiaları kaynak edinip, Müvekkilimin adı dahi geçmese de bir şekilde asılsız iddialarla irtibatlandırarak Müvekkilim aleyhine yayın yapması AİHM kararlarında da belirtildiği üzere tam anlamıyla "basiretsiz gazetecilik" örneğidir." dedi.

MAHKEME KARARINA RAĞMEN SUÇ İŞLEMEYE DEVAM ETTİLER!
Yayınlanan tekzip kararına tepki gösteren Cumhuriyet, metnin yer aldığı sayfada bir de açıklamada bulundu. Hukukun verdiği kararı dahi saygıyla karşılamayarak suç işlemeye devam eden Cumhuriyet'in mahkemenin onayladığı metinde sarf edilen cümlelere dahi olan tahammülsüzlüğü ve hazımsızlığı da dikkatlerden kaçmadı.