Silah kaçakçılarına ağır darbe!

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonu polis kamerasınca görüntülendi. 146 adet tabanca ve 30 adet pompalı tüfeğin ele geçirildiği operasyonda 8 polisin de aralarında bulunduğu 87 şüpheli gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 01 Temmuz 2016, 16:19
Silah kaçakçılarına ağır darbe!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 28 ve 29 Haziran tarihinde İstanbul, Şırnak, Edirne, Muş, Mardin ve Trabzon'da helikopter destekli düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda 87 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 233 adreste yapılan aramalarda, 146 adet tabanca, 30 pompalı tüfek, 3 bin 79 mermi, 1 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet gece görüş dürbünü ele geçirildi. 4'ü emekli 8 polisin de aralarında bulunduğu 87 kişi Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne sevk edilirken, ele geçirilen silahlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sergilendi.

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonlara ait görüntüler ise basın mensuplarıyla paylaşıldı.

OPERASYON ANI POLİS KAMERASINDA
Polis kamerasına yansıyan görüntülerde, ekiplerin adreslere girerek yaptıkları aramalar görülüyor. Bir adreste yapılan aramalarda apartmanın klima motorunun kutusunun üzerine bir adet tabancanın bırakıldığı görülüyor Adreslerde yapılan aramalar sonucu birçok yere saklanan silahlar ele geçiriliyor. Öte yandan operasyona destek veren polis helikopterinin de havadan aldığı görüntüler görülüyor.