Çavuşoğlu görüşme sonrası açıklama yaptı

Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı için Soçi'ye gelecek olan Mevlüt Çavuşoğlu Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 01 Temmuz 2016, 14:12
Çavuşoğlu görüşme sonrası açıklama yaptı

İÇİNDEKİLER

Uçak olayından sonra Rusya'ya ilk üst düzey resmi temas olan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Lavrov görüşmesi sona erdi. Bakan Çavuşoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Çavuşoğlu şöyle konuştu:

"Tüm kısıtlamaları kaldırmak için ilgili kurumların üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bunun koordinasyonunu biz Dışişleri Bakanlığı olarak yapacağız. Bu 7 aylık süreçte bile NATO içerisinde alınan uluslararası yaptırım kararlarına uymayan tek ülke olduk. İlişkilerimizin normalleşeceğine inanarak hep sabırlı olduk. Rus vatandaşlarına vizesiz seyahati kaldırmadık. Bu nedenle başta turizm olmak üzere bütün yaptırımları kaldırmak için kararllığımızı ortaya koyduk. Bunun için de önümüzdeki süreçte karşılıklı görüşmeler devam edecek. Önümüzdeki süreçte Rus dostlarımızı da ülkemizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Onların da söylediği gibi bu kadar güzel hizmeti kaliteli hizmeti ve ücret olarak da makul bir seviyeyi hçbir yerde bulamayacaklarını onlar da biliyor. Rus dostlarımızda Türkiye'ye gelmek için can atıyor. Zaten şu anda herhangi bir engel de almadı. Turizmcilerimizin Havayolu şirketlerimizin ve otelcilerimizin atması gereken adımlar var bundan sonra sıra onlarda"