Oyun tutmadı

Yakalandıktan sonra deli numarası yapan seri katil Atalay Filiz için Adli Tıp Kurumu kararını verdi. Caninin akli dengesinin yerinde olduğuna kanaat getirildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Haziran 2016 Güncelleme 30 Haziran 2016, 00:00
Oyun tutmadı

İÇİNDEKİLER

Ankara'da 2013 yılında çocukluk arkadaşı Göktuğ Demirarslan (24) ile kız arkadaşı Elena Radchikova'yı (26), Tuzla'da ise 27 Mayıs 2016 tarihinde öğretmen Fatma Kayıkçı'yı (40) öldüren ve İzmir'de yakalanan Atalay Filiz (30) geçtiğimiz Pazartesi sabahı tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Akli dengesi yerinde olup olmadığı tespit edilmesi için getirilen Filiz yaklaşık bir saat kaldıktan sonra Adli Tıp Kurumu'ndan jandarmalar eşliğinde ayrıldı. Yeniden Silivri Cezaevi'ne yerleştirildi.

TEKRAR GİDECEK!
Yakalandıktan sonra savcılık ifadesinde "Gazetelerdeki haberlerde bana mesajlar veriliyor" diyerek akıl sağlığı yerinde olmadığı imajı yaratmaya çalışan Filiz ile ilgili yapılan ön incelemelerde akli dengesinin yerinde olduğuna kanaat getirildi. Hastaneye yatırılması talebi uygun görülmeyen Filiz'in cezai ehliyeti olduğuna yönelik değerlendirme yapıldığı da ifade edildi. Filiz'in ilerleyen günlerde raporun tamamlanması için tekrar Adli Tıp Kurumu'na götürüleceği ve bir müddet gözlem altında tutulabileceği belirtildi. 2011'de Fransa'da kaybolan kız arkadaşı Olga Seregina'yı da öldürdüğü iddia edilen Filiz, Ankara'daki çifte cinayet için cinayetlerin dosyasına bakan savcıya telekonferans sistemi ile ifade vermişti.

Emir SOMER