Irak'tan Türkiye'ye karşı alçak sözler

Irak Başbakan'ı İbadi bir televizyon kanalında Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen alçak saldırıya arka çıkarak, yaşanan olayın sorumlusu olarak Türkiye'yi gösterdi.

Giriş Tarihi 30 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 30 Haziran 2016, 09:10
Irak’tan Türkiye’ye karşı alçak sözler

İÇİNDEKİLER

Irak Başbakanı İbadi, Türkiye Musul'u kurtarma operasyonuna katıldığı takdirde DAEŞ savaşı dışında muazzam bir savaşın çıkacağını savunarak adeta tehdit etti. "Türkiye'nin Musul'daki emellerinin ciddi olduğunu iddia eden İbadi, "Türkiye'nin olası Musul müdahalesi ve bölgeye yayılmasının, DAEŞ'i aşacak büyük bir savaşa yol açacağı" uyarısında bulundu. "Türkiye ilk başta komşu ülkelerle sıfır sorun politikası benimsemişti" diyen İbadi, buna karşın Irak'ta meydana gelen çeşitli terör saldırılarının 'bazı komşu ülkeler' kanalıyla gerçekleştiğini iddia etti.

MALİKİ'DEN ATATÜRK HAVALİMANI MESAJI
Öte yandan, Irak'ın eski Başbakanı ve Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri El Maliki de Twitter hesabından ilginç bir twit attı. Maliki mesajında dün Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısını kınadı. Ancak Türkiye'ye karşı alçak bir suçlamada bulunan Maliki, saldırının "radikal ve terörist güçlere kapıyı açmanın doğal bir sonucu" olduğunu iddia etti.