İkiyüzlüler

Cumhuriyet ve Sözcü yurt dışında yaşanan terör saldırılarındaki ‘hassasiyeti’ ülkelerinde göstermedi. Kalleş saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların fotoğraflarını sansüre gerek duymadan gazetelerin manşetinde kullandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Haziran 2016 Güncelleme 30 Haziran 2016, 00:48
İkiyüzlüler

İÇİNDEKİLER

İstanbul Atatürk Havaalanı'nda önceki akşam düzenlenen kalleş saldırı sonucu 41 kişi hayatını kaybetti. Saldırı sonrası tüm Türkiye tek yürek oldu. Teröre lanetler yağdırıldı. Talihsiz olay iç basında olduğu kadar dış basında da ses getirdi. Saldırıdan sonra sağduyulu davranması gereken bazı basın kuruluşları attıkları manşetler ile herkesi şoke etti. Cumhuriyet gazetesi daha önce yaşanan Brüksel, Fransa ve ABD saldırılarında gayet soğukkanlı davrandı. Defalarca terörü lanetledi. "Fransa çocuklarına ağlıyor" manşetiyle adeta onlarla birlikte yas tuttu.

TEPKİ BÜYÜK
Ancak saldırı Türkiye'de olunca aynı duyarlılığı göstermedi. "Ölüm Terminali" manşetiyle saldırı sırasında hayatını kaybeden vatandaşların fotoğraflarını kullandı. Sözcü ise büyük küçük dinlemedi. Hain saldırıda yaralanan çocukların kanlı fotoğraflarına yer verdi. Bu yüzsüzlüğe Twitter'da büyük tepki gösterildi. Atatürk Havalimanı'na yapılan saldırı dış basınında gündemine oturdu. Yaşanan olayın ardından CNN International'da patlamaların yapıldığı yerlerin analizi yapıldı. Grafikli anlatımıyla saldırının tüm detaylarını izleyicilere aktardı. Bu anlatım sosyal medyada büyük yankı buldu.



Cumhuriyet gazetesi, daha önce Avrupa'da terör örgütü DAEŞ tarafından gerçekleştirilen saldırıları bu şekilde vermişti.


Ancak Cumhuriyet ve Sözcü, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın kanlar içindeki fotoğraflarını sansürsüz kullanmaktan çekinmedi.