Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram müjdesi

Osmangazi Köprüsü'nün açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprünün bayram sonuna kadar ücretsiz olacağını açıkladı.

Giriş Tarihi 30 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 01 Temmuz 2016, 00:40
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bayram müjdesi

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan Osmangazi Köprüsü,Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla hizmete açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninde konuştu:
Böyle anlamlı bir akşamda sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önceki akşam meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize baş sağlığı temenni ediyorum.

Gençler bizler hiçbir zaman eğilmedik, eğilmeyeceğiz. Bizler sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğiliriz. Ülkemizde bir yandan gerçekten çok güzel, sevindirici gelişmeler yaşanırken, diğer yandan da terör örgütlerinin insanlık dışı yaptıkları eylemler sürüyor.

PKK bir yandan, DAEŞ bir yandan, YPG bir yandan tasmalarını güçler tarafından ülkemizin üzerine salınmıştır. Ne kadar çok kan dökerlerse ne kadar çok can yakarlarsa, Türkiye'nin vazgeçeceğini teslim olacağını sanıyorlar.

Yanıldıklarını Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki çukur eylemlerinde, büyükşehirlerimizdeki bombalı eylemlerde gördüler, ama ısrarla inatla kalleşçe saldırmaya devam ediyorlar. Biz gerektiğinde acılarımızı bal eylemeyi bilen bir ülkeyiz.

Ancak bizi terörle tehdit edenler bu hasletten yoksunlar. O bombalar yarın, terör destekçilerinin kendi ellerinde patlar. Terör eninde sonunda dönüp kendi elini sokan bir akrep gibidir.

Dilovası ile Altınova arasında dünyanın en büyük 4., Avrupa'nın en büyük 2. asma köprüsünü açmak için buradayız. Osmangazi Köprüsü'nün hayırlı olmasını diliyorum.

Bu köprüyle İstanbul-İzmir arası 3 saatin altına düşecek.

"BİZE BUNLAR YAKIŞIR"
Şimdi sıra Çanakkale 1915 Köprüsü'nde. Yine sıra Kanalistanbul'da. Uluslararası boyutu olan projeler yapmamız gerekiyor. Bize böyle projeler yakışır. Biz bir çağı kapatıp bir çağı açanların torunlarıyız. Bize bunlar yakışır.

Temel altyapı ulaşımdır, bu imkan varsa her şey var. Şu anda 55 tane havalimanı var. Nereye gitmek istersen git yarım saatte havalimanındasın.

Dünyada en çok destinasyona havayolları, Türk Hava Yolları'dır. Bu bir azmin bir kararlılığın bir yüreğin işidir. Buradaki otoyollarla başardır.

79 senede bu ülkede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardır. Biz 13 senede 18 bin 300 kilometre bölünmüş yol ilave ettik.

Geçen sahurda oturmuş dertleşiyorduk arkadaşlarla. Bir video izletti arkadaşım. Video Kahramanmaraşlı kardeşimizin Elbistan tünelinden geçişi sırasındaki sözlerini gördüm. Açın şöyle telefonlarınızda izleyin. 189'u yeni yapılan 272 tünelimiz var.



Ne diyorduk biz. Biz Ferhat'ız, siz de Şirin. Şimdi yaklaşıyorum 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile. 26 Aralık'ta Avrasya Tüneli'yle.

Marmaray, 29 Ekim 2013'te açıldı, geçenlerin sayısı 1 milyon 353 bine ulaştı. Bunlar kararlılık eseridir. İstanbul boğazının 3. gerdanlığını eser olarak koyacağız. 4 gidiş, 4 geliş bir de hızlı tren.