Kemal Kılıçdaroğlu yine yalana sarıldı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu kez İsrail ile yapılan barış antlaşmasını diline doladı ve konuyla ilgili son derece yalan yanlış ifadeler kullanarak yine kamuoyunu yanıltma yoluna gitti.

Giriş Tarihi 29 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 29 Haziran 2016, 03:03
Kemal Kılıçdaroğlu yine yalana sarıldı!

İÇİNDEKİLER

Geçmişte 'İsrail'le ilişkilerin tamir edilmesi'nden yana tavır izleyen, Mavi Marmara olayının ardından İsrail'i değil hükümeti ve Mavi Marmara gemisinin yolcularını suçlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez de İsrail'le ilişkilerin yeniden başlamasını sağlayacak anlaşmaya karşı çıktı.

Dış politikayla ilgili hükümete her fırsatta '180 derece değişmeli' eleştirisi getiren Kılıçdaroğlu, hükümetin 'dost sayısını artırma, düşman sayısını azaltma' politikasını görmezden gelerek İsrail'le yapılan anlaşmayı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik yine çirkin sözler kullandı.

Kılıçdaroğlu, "10 vatandaşımız bir anlamda satıldı. Böyle bir anlaşmayı CHP imzalasaydı Türkiye'de kıyamet kopardı. İsrail'le anlaşmanın sonuçları; 1-İsrail, Gazze ablukasını korudu. 2- İsrail'e NATO üyeliği yolunu açtık, 3- Doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa pazarlarına ulaştırarak muazzam bir avantaj elde etti. 4- İsrail askerleri aleyhine açılan davalar ortadan kalktı, 5- İsrail'in Gazze üzerindeki egemenliğini Türkiye tanımış oldu.
6- İsrail resmen bir özür mektubu bile göndermeye tenezzül etmedi. Bütün bunların tamamını 20 milyon dolar vererek elde etti. Bu bir anlaşma değil, bu bir teslimiyet sözleşmesidir." şeklindeki yalan ifadeleriyle yapılan anlaşmayı çarpıtmaya kalkıştı.