Erdoğan: 'Ne yapsanız boş!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki iftar programında konuştu. Erdoğan konuşmasında terör örgütlerine ve arkalarındaki güçlere seslendi; "Terör örgütleri üzerinden bizi te'dib edeceklerini sananlara sesleniyorum, ne yapsanız boş! Türkiye'nin 2023 hedeflerine mutlaka ulaşacağını buradan duyuruyorum"

Giriş Tarihi 29 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 29 Haziran 2016, 22:33
Erdoğan: ’Ne yapsanız boş!’

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki iftar programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
"Dün 13'ü yabancı 41 kişi hayatını kaybetti. İlk anda 239 yaralımız vardı. Terör eylemi kimden gelirse gelsin, Türkiye'yi köşeye sıkıştırma amacı taşıdığı açıktır. Türkiye ağır bir imtihandan geçiyor. Terörün üstesinden geleceğimizden şüphem yok. Er ya da geç bu işin üstesinden geleceğiz.

Dünya hala yapmakta olduğumuz operasyonlarımızın sivil vatandaşlarımızı öldürmeye yönelik olduğunu düşünüyor.

Dün akşam çocuk, sivil, kadın demeden vatandaşlarımızı öldüren teröristler değil mi? Burada özellikle algı operasyonuyla polisimizi, askerlerimizi suçlu göstermeye çalışıyorlar.

NE YAPSANIZ BOŞ!
Terör örgütleri üzerinden bizi te'dib edeceklerini sananlara sesleniyorum, ne yapsanız boş! Türkiye'nin 2023 hedeflerine mutlaka ulaşacağını buradan duyuruyorum.

Bizim vatanımızı da asla bölemeyecekler. Kendi kendilerine böyle hayal aleminde dolaşanlar, gezenler var. Boşuna dolaşıyorsunuz. İşte buyrun, bütün bu yapılan operasyonlar niçin yapılıyor Bu vatan topraklarında biz sizlere asla gelip de bir parçayı, bir şehidimizin kanının yoğurduğu parçayı vermeyiz, teslim etmeyiz. Vermeyiz ve veremeyiz, böyle bir yetkimiz yok.

PARALEL YAPININ İNİNE GİRDİK
(Paralel Yapı) 'İnlerine gireceğiz' demiştim, girdik. Cumhurbaşkanlığı'na da belki girdiler, temizleyeceğiz. Bunlar ya istifa edip gidecekler ya da biz onları bulacağız. Enteresan olan şey şu: Pensilvanya'daki zat onlara şah damarından daha yakınmış. Ya bu ifadeyi nasıl kullanabilesiniz? Biz kula kul olmayacağız. Biz sadece Allah'a kul olacağız.

Neden Yeşilköy'ü bombaladılar? Bu sivil insanların ne günahı vardı? Bunlar cehennemde yerlerini hazırlamışlar. "1 kişinin ölümüne neden olmak tüm insanlığın ölümüne neden olmaktır" diyor dinimiz.

AMACIMIZDAN VAGEÇMEYECEĞİZ
Biz biliyoruz ki buralar tüm dünyaya bir sinyaldir. Burada verilen hizmet bereketlidir. Bu makan mazlumların yardımcısı olmayı sürdürecek bir makamdır. Biz acılarımızı yaşayacağız ama amacımızdan vazgeçmeyeceğiz. Şehit anneleri benim de annemdir.

Türkiye'nin asıl felaketleri bu terör olayları değil, hedeflerinden vazgeçmesidir. Terör olaylarında verdiğimiz tüm şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı gazilerimize sağlık diliyorum. İstanbul'daki saldırı sonrasında arayan Putin'e, Obama'ya, Cameron'a, Pakistan Devlet Başkanı'na Suudi Arabistan Kralı'na, Katar Emiri'ne milletim adına teşekkür ediyorum.

PUTİN İLE GÖRÜŞME
Putin ile görüşmemiz önceden kararlaştırılmıştı. Gerçekten her iki ülke içinde çok faydalı bir görüşme yaptık.

Telefon görüşmesinde ilişkileri düzeltmek adına önemli bir adım attık. Sayın Putin'le G20 toplantısında görüşme kararı aldık.

İlk olarak turizim noktasındaki adımları hemen atalım kararını aldık. Kendileri bakanlar kuruluna başkanlık ederek gerekli talimatı verdiler.

İSRAİL İLE VARILAN MUTABAKAT
İsrail'le ilgili olayları bazıları farklı şekilde kaşıyorlar. Söylemediğim şeyleri söylenmiş gibi gösterenler var. Türkiye olarak biz hangi adımı atıyorsak atalım bu bilinmeli ki karşılıklı milletlerin kazanımı adına bir adımdı. Kazan kazan politikasına göre bu adımları attık. Buralardaki hassasiyetimiz devam edecek. Biz İsrail ile olan ilişkilerimizi niye kesmiştik? Olay malum. Duruşumuzda o günden bugüne değişen olmadı. 3 başlık vardı. Bunun bir tanesi özürdü. Özrü Sayın Obama'nın yanında gerçekleştirdiler. Olayı yaşayan benim. İkinci başlığımız tazminattı. 20 milyon dolar 10 şehidimiz için tazminat olarak belirlendi. Bu kanın rakamı olur mu? Böyle bir tazminata karar verilmiş. Alır veya almaz. Siz kalkıp da Türkiye'den böyle bir yardım götürmek için günün Başbakanı'na mı sordunuz. Biz zaten bunları yapıyorduk. Ama gövde gösterisi olsun diye yapmadık. İsrail'in sözü var. Türkiye üzerinden her türlü yardımın Gazze'ye girmesine izin verilecek