Yeni Hazine Müsteşarı Osman Çelik oldu

Türkiye Finans Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürlüğü'nden istifa eden Osman Çelik, Hazine Müsteşarlığı'na görevine atandı.

Giriş Tarihi 28 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 28 Haziran 2016, 13:35
Yeni Hazine Müsteşarı Osman Çelik oldu

İÇİNDEKİLER

Türkiye Finans Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Osman Çelik, 27 Haziran itibarıyla istifa etmek suretiyle görevlerinden ayrıldı. Çelik, Hazine Müsteşarlığı görevine atandı.Ü

Çelik'in Hazine Müsteşarlığı görevine atanmasıyla ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Eski Türkiye Finans Genel Müdürü Osman Çelik'in, Hazine Müsteşarı olarak atanmasına ilişkin kararnameyi imzaladım. Çelik, özel sektör deneyimi olan başarılı bir ekonomist, hayırlı olsun." dedi.

IMF'YE ATANMIŞTI
Hazine esmi Müsteşarı İbrahim Çanakçı iki yıl önce Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörleri Kurulu üyeliğine atanmıştı. Çanakçı'nın IMF'e atamasının yapılması sonrası, Hazine Müsteşarlığı görevi vekaleten yürütülüyordu.

BANKADAN KAP'A AÇIKLAMA YAPILMIŞTI
Türkiye Finans Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Osman Çelik'in istifasını banka KAP'a yaptığı açıklama ile duyurmuştu. Bankadan yapılan açıklamada Çelik'in yerine bankada finans ve stratejiden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdül Latif Özkaynak'ın vekâleten görevlendirildiği ifade edilmişti.

KARİYERİNE EGEBANK'TA BAŞLADI
Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürlüğü'ne vekâleten görevlendirilen Abdüllatif Özkaynak, 1960 Antalya doğumlu. Çalışma hayatına Egebank'ta başlayan Özkaynak, 1985/1998 yıllarında Egebank'ta çeşitli pozisyonlarda görev aldı. 1998 yılında Anadolu Finans Kurumu'nda Mali İşler Grup Müdürü olarak göreve başlayan Özkaynak, Family Finans ve Anadolu Finans'ın birleşme süreci ile bankanın çoğunluk hisselerinin NCB'ye satış sürecinde aktif rol oynadı. Türkiye Finans Katılım Bankası'nda Muhasebe ve Bütçe Mali Kontrol Departmanı'nda Müdürlük görevini yürüten Özkaynak, Ağustos 2011'de Finans'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı'nı üstlendi. 27 Haziran 2016 tarihi itibarıyla da Türkiye Finans Genel Müdürlük görevine vekaleten getirildi..