Yantalya

Turizmin kalbi cayır cayır yanıyor.. Antalya Kumluca’da 2 gün süren ve güçlükle söndürülen yangının ardında alevler bu kez de Adrasan’dan yükselmeye başladı. Hızla büyüyen yangın sebebiyle pek çok otel ve pansiyon boşaltıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Haziran 2016 Güncelleme 27 Haziran 2016, 00:00
Yantalya

İÇİNDEKİLER

Antalya Kumluca'daki tatil beldesi Adrasan'da dün saat 13.30 sıralarında çıktığı belirtilen yangın rüzgarında etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Hızla büyüyen yangının Olimpos'a doğru ilerlediğini belirten Kumluca Kaymakamı Polat Kara, tedbir amaçlı bölgenin boşaltılmaya başlandığını söyledi. Yangına yakın bölgedeki otel ve tatil köylerinin büyük oranda boşaltıldığını belirten Kara, "Yangın çok hızlı ilerliyor. Rüzgarın hangi yöne alevleri sıçratacağını bilemiyoruz. Vatandaşlarımız bize yardımcı olursa çok seviniriz" diye konuştu. Ayrıca Erentepe Mahallesi'nde geçen Cuma günü başlayan ve dün sabah saatlerinde kontrol altına alındıktan sonra soğutma çalışmalarına başlanan alanda rüzgarın etkisiyle yeniden yangın başladı. Vakit kaybetmeden bölgeye müdahale edildi. Kumluca- Adrasan yolu trafiğe kapatılırken bölgede görevli bir uzman çavuşun, tıkanan yolun açılmasını sağlayarak, yüze yakın insanı alevlerin arasında kalmaktan kurtardığı öğrenildi.

VATANDAŞ KORKU İÇİNDE
Daha önce 2 gün süren yangın sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalan halk dün çıkan yangın ile şok yaşadı. Vatandaşlar yangını ve söndürme çalışmalarını gözyaşları içinde izledi. Yangının yerleşim bölgelerine 300 metre kadar yaklaşması ise herkesi korkuttu. Öte yandan yangına müdahale için Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda iş makinesi, 30 arazöz, 7 helikopter ve 3 uçağın bölgeye gönderildiği öğrenildi. Havadan va karadan sürdürülen söndürme çalışmalarına köylülerin de destek verdiği gözlendi. İlk belirlemelere göre 3 ev zarar gördü.

ZARAR KARŞILANACAK

Kumluca'da iki gündür devam eden orman yangını sonucu 13 evin ve 350 hektar arazinin kül olduğu tespit edildi. Yangın söndürme çalışmalarında yaklaşık 700 kişilik itfaiye ekibinin görev yaptığı öğrenildi. Yerleşim yerlerinin ormanlık alana yakın olması nedeniyle evlerini terk eden vatandaşlar, tehlikenin sona ermesinin ardından evlerine dönmeye başladı. Seraların da zarar gördüğü yangın sırasında ormanlık alanda kalan pek çok hayvan telef oldu. Yetkililer vatandaşların zararlarının karşılanacağını belirtti.

SABOTAJ İHTİMALİ
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, aynı bölgede ikinci kez yangın çıkmasının düşündürücü olduğunu belirterek sabotaj ihtimalini akıllara getirdi. Bölge açısından çok kıymetli olan alanlarda yangın çıkmasının dikkat çektiğini vurgulayan Çetinkaya, yangınların çıktığı bölgelerin zor müdahale edilen yerler olduğunu dile getirdi.

ERDOĞAN ÖZTÜRK