"İsrail basınına bakın"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık muhalefetin eleştirilerine, "İsrail basınına bakın, kimin başarısı görürsünüz" dedi.

Giriş Tarihi 27 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 28 Haziran 2016, 01:05
İsrail basınına bakın

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanı Işık, TBMM Genel Kurulunda görüşülen, Lübnan'da, Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında bulunan Türk askerinin görev süresinin bir yıl daha uzatılması konusunda hükümete yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi üzerinde Hükümet adına konuştu.

İSRAİL BASININA BAKIN
Işık, muhalefetin eleştirilerine "Bu noktada Türkiye'nin talepleri yerine geldiği için de bu anlaşma imzalanmıştır. Burada İsrail basınındaki yapılan yorumları okursanız bunun Türkiye'nin başarısı mı İsrail'in başarısı mı olduğunu çok net görme imkânınız olur" yanıtını verdi.

EN KISA ZAMANDA GÖNDERİLECEK
Işık, konu uluslararası sözleşme olduğu için en kısa zamanda da TBMM'ye gönderileceğini de kaydetti.

RUSYA İLE ÖNCE NORMALLEŞME
Aynen İsrail'le olduğu gibi Rusya'yla da ilişkilerin sorunsuz olarak yürümesini hedeflediklerini belirterek, şöyle dedi:
"Var olan problemlerin çözülmesini ve iyi komşuluk ilişkilerinin devam etmesini istiyoruz. Bununla ilgili, 24 Kasımdaki uçak krizinden sonra Türkiye daima yapıcı ve sorunun çözümüne yönelik bir tutum belirlemiştir. Bu tutumun artık yavaş yavaş sonuç vermeye başlamasından da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Çok önemli gelişmelerin hemen arifesinde olduğumuzu, Rusya'yla da ilişkilerimizin öncelikle normalleştirilmesi ve daha sonra da geliştirilmesi için önemli çalışmaların yürüdüğünü ifade etmek istiyorum."

İSRAİL BASINI ANLAŞMADAN RAHATSIZ
Bugün Jerusalem Post gazetesinde Ariel Ben Solomon imzasıyla yayımlanan analizde"Anlaşmanın kazananı Hamas ve Türkiye oldu"ifadesi yer aldı. Haaretz gazetesi "Altı yıl geç kalınmış bir anlaşma. İsrail aynı koşulları Mavi Marmara saldırısından hemen sonra yerine getirebilirdi. Türkiye'nin İsrail'e eskisi kadar ihtiyacı yok. Son derece gerekli bir anlaşmaydı"yorumunu yaptı.

"TÜRKİYE ZAFER KAZANDI"
Ülkenin etkili gazetelerinden Times of Israel, mutabakatı "Türkiye diplomatik zafer kazandı" başlığıyla okuyucularına duyurdu.

"ÜZÜNTÜ VERİCİ"
Haber sitesi Ynet ise "Teslim Koşulları" başlıklı yazıda "İsrail hükumetinin Türkiye'ye teslimiyet anlaşmasını onaylaması üzüntü verici. Bir devletten özür dileyip, tazminat ödemeyi kabul ediyorsanız suçlu olduğunuz anlamına gelir. Türkiye ile ilişkilerimiz önemli ama ulusal haysiyetimiz de önemli. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkesinin onurunu birinci önceliği olarak belirledi" ifadelerini kullandı.