Şehit aileleri ile gaziler için iftar

Giriş Tarihi 26 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 26 Haziran 2016, 22:55
Şehit aileleri ile gaziler için iftar

İÇİNDEKİLER

Bingöl ile Şırnak'ın Cizre ilçesinde şehit aileleri, gaziler ve yakınlarına iftar verildi.

Bingöl Valiliğince bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, şehit aileleri ve gazilerin başlarının tacı, gönüllerinin nuru olduğunu söyledi.

Ülkenin birliğini ve beraberliğini şehitler ile gazilere borçlu olduklarını belirten Köşger, şöyle konuştu:

"Bugün kan gölüne dönmüş bir Ortadoğu'da, huzur adası, birliğin ve beraberliğin temin edildiği, huzur içerisinde yaşanılan bir Türkiye varsa, bir ülke varsa bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Ülkemizin huzur ve refah içerisinde varlığını sürdürmesini gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz. Onun için sizlere verilecek kıymetin hiçbir karşılığı yoktur. Devlet olarak şehitlerimizin çocuklarına, ailelerine ne kadar hizmet etsek azdır. Ancak bu tür programlar sizlere ne kadar kıymet ve değer verdiğimizi bir işaretidir."

Köşger, şehit aileleri ile gazilerle olan birlik ve beraberliklerini hiç kimsenin bozamayacağını ifade etti.

Bu birlik ve beraberliğin devam edeceğini dile getiren Köşger, "Size verdiğimiz bu değer, şehitlerimize verdiğimiz değerdir, bu ülkenin birlik ve beraberliğine verdiğimiz değerdir. Bunu hiç kimse aklından çıkarmasın." ifadelerini kullandı.

Şırnak Valiliğince Cizre Öğretmenevinde verilen iftarda, şehit aileleri, gaziler ve yakınları bir araya geldi.

Vali Ali İhsan Su, şehit ve gazi çocukları ile yakından ilgilendi. Vali Su, bir şehit çocuğunu okuduğu "Ben bir şehit çocuğuyum" şiirinden dolayı tebrik etti.