Adana merkez yaniyür herkes

Adana, cayır cayır yandı. Sıcaklık 50 dereceyi aştı. Seyhan Belediyesi ise kenti Güneş ve Dünya arasında kavrulan bir gezegen gibi tanımladı! Vatandaşı da esprili bir şekilde uyardı: Adanamızın meşhur kavurucu sıcakları geldi. Yaniyürükkkkkkk. Güneş’e ateş etmemenizi rica ederiz :)

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Haziran 2016 Güncelleme 22 Haziran 2016, 00:00
Adana merkez yaniyür herkes

İÇİNDEKİLER

Haziran sıcağı rekor kırdı. Güneşin cömert davrandığı Adana'da hafta sonu başlayan sıcaklar etkisini daha da arttırdı. Sıcaklık 51 dereceye ulaştı. Adanalılar cayır cayır yandı! Cadde ve sokaklar boşaldı. Çocuklar ve gençler tehlikelere aldırmadan sulama kanallarında serinlemeye çalıştı. Yaşlılar da parklardaki ağaç gölgelerine sığındı. Seyhan Belediyesi ise esprili bir sıcak uyarısı yaptı. Resmi facebook hesabından sıcaktan bunalan bazı vatandaşların güneşe ateş etmesine gönderme yapan belediye, takipçilerini güldüren bir paylaşım yayınladı. Belediye, Adana'yı Dünya ile Güneş arasında kavrulan bir gezegen olarak tanımladı. Esprili fotoğrafın altına da "Adanamızın meşhur kavurucu sıcakları geldi. Yaniyürükkkkkkk. Vatandaşlarımıza gerekmedikçe 11.00-16.00 arasında dışarı çıkmamalarını, kanala girip çimmemelerini ve Güneş'e ateş etmemelerini önemle rica ederiz :)" notunu yazdı. Sayfanın takipçilerinden biri bu paylaşıma, "İşte aradıgım samimiyet. Ülkenin belediyesi bile mizahşör" yorumunu yaptı. Bu arada Adana'da geçen sene, aşırı sıcaklara tepki olarak silahla güneşe ateş açan 2 kişi gözaltına alınmıştı.


Seyhan Belediyesi'nin sıcaktan kavrulan Adana'yı tasvir ettiği bu fotoğraf, herkesi gülmekten kırdı geçirdi. Esprili fotoğraf, sosyal medyanın en çok konuşulan konularının başına yerleşti.




ASFALTTA YUMURTA-ET KAPIŞMASI
Muğla ve Adana sıcak yarışına girdi. Muğlalılar, 48 dereceye kadar yükselen sıcağın kavurucu etkisini göstermek için asfaltta yumurta pişirdi. Adanalılar'dan cevap gecikmedi. Asfaltta yumurta pişiren Muğlalılar'dan geri kalmak istemeyen bir Adanalı, yumurtaya karşılık asfaltta et pişirdi ve bu anları görüntüledi. Söz konusu videoyu, "Los Adanas" isimli Twitter hesabından paylayan vatandaş, "Başka şehirlerde asfaltta yumurta pişirerek Adana'ya diss atmayacaktınız!" dedi.


LAHMACUN, ŞALGAM, HAŞLAMA!
Seyhan Belediyesi'nin esprili paylaşımı sanal alemi salladı. Adana'nın Güneş ile Dünya arasında kalan bir gezegen olarak gösterildiği fotoğraf, paylaşım rekoru kırdı: İşte yorumlar:

* Kebab, lahmacun, şalgam, haşlama..

* Bir dürüm mü var!

* Adana merkez, patlıyor herkes...

* Adanalıyık, Allah'ın adamıyık!

* Ateş hattı!

* Adana yanıyor...

* Her sene asfaltta yumurta pişirme haberi ile pekişen sıcak.

* Welcome to hell (Cehenneme hoşgeldiniz)