Katili bulmaca!

2013’te arkadaşını ve sevgilisini öldüren Atalay Filiz, sahte kimlikle Tuzla’da yaşadı. 4 dil bilen seri katilin son kurbanı Fatma Kayıkçı’ydı. Firari caninin saklandığı dairede sürekli bulmaca çözdüğü, cinayet haberlerini ise satır satır okuduğu ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Haziran 2016 Güncelleme 01 Haziran 2016, 03:05
Katili bulmaca!

İÇİNDEKİLER

Son 3 yılda 4 kişiyi öldürdüğü iddia edilen Atalay Filiz (27) ile ilgili yeni detaylara ulaşıldı. Polisin her yerde aradığı Filiz, Galatasaray Lisesi'ni dereceyle bitirmiş, ODTÜ Biyoloji Bölümü'nde doktora öğrenciliğine hak kazanmıştı. Babası Türk Hava Kuvvetleri'nden emekli olan Filiz, kendisi gibi asker çocuğu olan Göktuğ Demirarslan ile arkadaştı. Filiz, 16 Eylül 2013'te TÜBİTAK'ta çalışan arkadaşı Demiraslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı öldürüp kaçtı. Filiz'in Rus sevgilisi Olga Seregina'nın da 2013'ten beri kayıp olduğu anlaşıldı. Olga'nın Filiz tarafından öldürülmüş olabileceği ihtimali ağırlık kazandı. Kırmızı bültenle aranan katil, bulunamadı. Filiz, "Furkan Altın" adına düzenlenmiş sahte kimlikte Tuzla'da bir çay bahçesinde işe başladı. Patronu Gani Kayıkçı'nın oturduğu apartmanın giriş dairesinde yaşamaya başladı. Kimliği ortaya çıkmasın diye sigorta yaptırmadı. Yakalanmamak için iletişim aracı kullanmadı.

11 BIÇAK DARBESİ
Seri katil, 27 Mayıs'ta patronunun öğretmen eşi Fatma Kayıkçı'yı apartmanda 11 kez bıçakladı. Katil, eve taşıdığı cesedi, bavula koyup, valizle birlikte dışarı çıktı. cesedi ormana, valizi de çöpe attı. Cesedi attıktan sonra bir minibüse binerek kaçtı. Kayıkçı'nın cesedine bir gün sonra ulaşıldı. Katilin Atalay Filiz olduğu anlaşıldı. Seri katilin, Fatma Kayıkçı'nın çantasındaki 3 bin lirayı çaldığı saptandı. Seri cinayetlerin ardından gözler her yerde aranan Filiz'in Tuzla'da gizlendiği daireye odaklandı. Katilin gizlendiği evde tamamı eksiksiz çözülmüş bulmacalar göze çarptı. Çevre sakinleri Filiz'in gazetelerdeki cinayet haberleriyle ilgilendiğini ve katilin kendisini "Kimsesiz Furkan" diye tanıttığını anlattı.



OTOBÜSE BİNİP KAÇTI
Seri katil Atalay Filiz'in kaçış anı saniye saniye görüntülendi. Fatma Kayıkçı'nın cesedini ormana attıktan sonra otobüse bindiği belirlenen Filiz'in son görüntüleri incelendi. Seri katilin yakalanması için özel bir ekibin görevlendirildiği kaydedildi. Galatasaray Lisesi'ndeki öğretmenlerin Atalay için "O kadar zekiydi ki onu ıssız bir ormana bıraksanız bile orada ağaç kabuğu yiyerek hayata tutunabilirdi" dediği öğrenildi.

İŞTE SON GÖRÜNTÜSÜ
Elena Radchikova ve Göktuğ Demirarslan'ı öldüren ve 2013'ten beri kayıp olan Rus sevgilisi Olga'nın da katili olduğu iddia edilen Atalay Filiz, son olarak patronunun eşi Fatma Kayıkçı'yı 11 bıçak darbesiyle katletti. Cinayetin ardından minibüse binerek firar etti. Kamera kayıtlarına yansıyan görüntülerde seri katilin panik halleri dikkat çekti.



'OKUMUŞ CANAVAR'
Güvenlik güçlerinin her yerde aradığı seri katil Atalay Filiz, Twitter'ı salladı. İşte yorumlar:
Okumak cehaleti alır, canavarlık baki kalır.
ODTÜ'ye girip seri katil olmuş!
Cinayet CV'si kabarık.
Yok böyle canilik.
4 dil bilen seri katil aranıyor!
Zeki, eğitimli ve cani!
Bebek yüzlü okumuş katil aramızda!
Korku filmi senaryoları solda sığın kalır.
İyi eğitim almış, zeki, yakışıklı, 4 dil biliyor, çevresiyle rahat iletişim kurabiliyor! Tipik seri katil profiline uyuyor.
Okumuş ama insan olamamış...



GAZETELERİ DİDİK DİDİK EDERDİ
'Furkan Altın' sahte ismini kullanan Atalay Filiz'in 3 yıldır yaşadığı Tuzla'da sadece 1 kez sözlü tartışmaya girdiği ve hemen hemen her gün gazeteleri baştan aşağı takip ettiği ortaya çıktı. Seri katilin öldürdüğü Fatma Kayıkçı'nın eşi Gani Kayıkçı, kendisine ait kafeteryada 2 yıl boyunca iş imkanı sunduğu zanlı hakkında, "İş yerinde çok sessiz ve sakin bir yapısı vardı. Geçen yıl işyerinde çalışan bir kadınla sözlü tartışma yaşadı. Sonra o sakin karakter bir anda değişti ve aniden kadının boğazına yapıştı. Hemen kendisini bir odaya çekip sert bir şekilde uyarmıştım" ifadesini kullandı. Atalay Filiz'in her gün farklı farklı gazete alıp baştan sona okuduğunu söyleyen aile yakını Musa Kılıç ise "İnanılmaz bir spor merakı vardı. Her gün bahis oynardı. cinayet haberlerini satır satır okurdu" diye konuştu.



BU DAİREDE GİZLENMİŞ
Fatma Kayıkçı'nın öldürülmesinin ardından bölge sakinleri panikledi. Vatandaşlar hala olayın şokunu atlatamadıklarını söyledi. Bazıları, "Biz gerçek adını sonradan öğrendiğimiz seri katil Atalay Filiz'i, 'Kimsesiz Furkan' olarak tanıyorduk. Hiç kız arkadaşı da yoktu. Biz ona saf derken o bizi resmen kandırmış" ifadelerini kullandı. Bir mahalle sakininin önceki gün zanlıyı mahallede gördüğünü iddia etmesi üzerine çevrede bir süre arama yapıldı.

EMİR SOMER-BARIŞ SÖZAL