Küfürbaz CHP’liler Buca teşkilatından

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik küfürlü sloganların arkasından CHP’li Buca Belediyesi ve Gençlik Kolları çıktı. Adli soruşturmada tespit edilen 8 isim, İzmir Savcılığı’na bildirildi

Giriş Tarihi 31 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 31 Mayıs 2016, 01:43
Küfürbaz CHP’liler Buca teşkilatından

İÇİNDEKİLER

CHP'nin TBMM Grup toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu konuşurken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik çirkin slogan atan kişiler belirlendi. Küfürbazların, CHP Gençlik Kolları Buca Teşkilatı'ndan oldukları ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, avukatları aracılığı ile Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verdiği dava dilekçesinde CHP'nin 24 Mayıs'taki Grup Toplantısı'nda kendisine hakaret edenler hakkında TCK'nın 299. maddesinde düzenlenen Cumhurbaşkanı'na hakaret suçunun unsurlarını içerdiği gerekçesi ile bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması ve CHP'ye seyircisiz oturum cezası verilmesi talebinde bulunmuştu. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kimliklerin tespit edilmesini istedi. Ankara Emniyeti Güvenlik Şubesi CHP Grup Toplantısı'nın görüntülerini inceledi. Belirlenen isimler savcılığa gönderildi.

GİRİŞLERİ YASAKLANACAK
Çirkin sloganları atanların CHP Gençlik Kolları Buca Teşkilatı'ndan oldukları, 8 kişilik grubun CHP'li Buca Belediyesi'nde çalışan Gündoğdu G., Haydar G., Nurdan D., Selinay A., Zahide K.'nin yanı sıra Burcu E., Pınar Ç. ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi Erhan T. olduğu belirlendi. Adli soruşturma kapsamında belirlenen isimler İzmir Savcılığı'na bildirilirken, şahısların gözaltına alınmaları için çalışmaların başladığı öğrenildi. TBMM Başkanlığı çirkin olayın ardından harekete geçerek kimliği tespit edilenlerin bir daha Meclis yerleşkesine giremeyeceğini belirtti. AK Parti grup yönetimi de bu kişiler hakkında hukuki adım attı.

SABAH