Erdoğan'dan CHP'ye 'yargı' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan yargı başkanlarının bazı etkinliklerde kendisine eşlik etmesini eleştiren CHP'ye "Tayyip Erdoğan birine selam verse, 'Niye selam verdin' diye hesap soracaklar. Bunlar boşuna yoruluyorlar, daha çok devletin milletle kaynaşmasını görecekler" diyerek tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 31 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 31 Mayıs 2016, 17:43
Erdoğan’dan CHP’ye ’yargı’ tepkisi

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan Uganda ziyareti öncesi, Adnan Menderes Havaalanı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:
"Uganda ziyaretimizi tamamladıktan sonra Kenya'ya geçeceğiz. Biz Afrika'da kanayan yaralara şifa olmaya çalışıyoruz. Artık tüm dünya, Türkiye'nin Afrika'daki yatırımlarının geçici bir heves olmadığını biliyor.

Türkiye-Afrika ortaklık zirveleri, kıta ile yaptığımız işbirliklerinin en açık örnekleridir. Uganda ve Kenya, bölgelerinde barışı sağlamak için ciddi faaliyetler gösteriyor.

ÇIKMAMIŞ BİR KARARI DEĞERLENDİRMEM
Biz şuna inanıyoruz, bizim bu sözde Ermeni soykırımı gibi bir problemimiz var mı? Bizim böyle bir problemimiz yok. Bize bu şekilde yaklaşım gösterenler, aslında iki ülke arasında, ki Almanya şuanda 3 milyonu aşkın Türk'ün yaşadığı bir ülke. Ve şuanda aramızdaki ilişkiler çok çok üst düzeyde. Gerek ekonomik, siyasi, ticari manada ortaklıklarımız var. Bütün bunları zedeler, öyle zannediyorum ki tüm bunlar düşünülecektir. Çıkmamış bir kararı değerlendirmeyi doğru bulmam.

TAYYİP ERDOĞAN SELAM VERSE, "NİYE SANA SELAM VERDİ" DİYE SORACAKLAR
Ben şuanda bir siyasi partinin Başkanı değilim. Ben şuan yüzde 52 ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanıyım. Yargının da yürütmenin de Cumhurbaşkanıyım. Yani bunlar, Tayyip Erdoğan birine selam verse, 'Niye selam verdin' diye hesap soracaklar. Bunlar boşuna yoruluyorlar. Yasal, ahlaki olarak hiçbir yanlış yolu yoktur. Bunlara alışamadılar bugüne kadar. Daha çok devletin milletle kaynaşmasını görecekler.

TÜRKİYE-İSRAİL İLİŞKİLERİ
İsrail'le gelişmeler olumlu yönde ilerliyor. Bizim şartlarımızın çoğu kabul edildi.

Bizim Türkiye olarak, Rusya ile ilişkilerimiz çok farklı bir noktadayken, yani Putin'le iki iyi dost iken böyle bir konuma gelmiş olması, bir pilotun yapmış olduğu bir hata sebebiyle koskoca Türkiye'yi feda etmesi gerçekten düşündürücüdür. Biz kesinlikle Rusya ile ilişkilerimizi yeniden geliştirmenin gayreti içerisinde olmamız gerekir diye düşünüyorum. Temenni ediyorum ki, Rusya şu son 10 yılda attıkları adımı yeniden atar.