Havada karada panik

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2016 Güncelleme 30 Mayıs 2016, 00:00
Havada karada panik

İÇİNDEKİLER

Muğla'da akıllara durgunluk veren bir kaza yaşandı! Önceki gün akşam saatlerinde, Dalaman Havalimanı'nda uçaktan inmeye çalışan Alman turistler David Wright (72), Annapetronella Biermans (74) ve Cornelis Blaauw (73), merdivenlerden düştü. Durum havalimanı sağlık kliniğine bildirildi. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan 3 turist, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaralı turistlerden Buermans ve Blaauw ayaktaki tedavilerin ardından taburcu edildi. Wright ise hastanede gözlem altına alındı. Ayrıca Onur Air'in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkentindeki Ercan Havalimanı'ndan önceki akşam kalkış yapan uçağında Atatürk Havalimanı'na inişine kısa bir süre kala kabin basıncında arıza meydana geldi.

KORKULARI GEÇMEDİ
Durumu Atatürk Havalimanı Kontrol kulesine bildiren uçağın pilotları kabin basıncının düşmesi nedeniyle alçak irtifada uçuş yaptı. Bu sırada oksijen maskeleri de açıldı. Bu durum yolcular arasında korkulu anların yaşanmasına sebep oldu. Uçak İstanbul Atatürk Havalimanı'na sorunsuz şekilde iniş yaptı. Ancak yolcuların korkuları yüzlerinden okundu. Havadaki endişenin yerde de yaşadığı görüldü.

PARA CEZASI GELİYOR
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, artan terör olayları nedeniyle kurallara aykırı hareket eden havacılık işletmeleri, personel ve yolculara yönelik verilen idari para ceza yönetmeliğinde değişikliğe gidiyor. Buna göre, havalimanında elle aranmaya mukavemet gösterilmesi, personelinin işini yapmasına engel olunması, izinsiz lazer veya havai fişek gösterisi yapılması, insansız hava taşıtı uçurulmasına bin 500 TL para cezası verilecek.