Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde TÜRGEV’in 20. Kuruluş Yıl Dönümü töreninde konuştu.

Giriş Tarihi 30 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 30 Mayıs 2016, 13:26
Erdoğan’dan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜRGEV'in 20. Kuruluş Yıl Dönümü töreninde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
"TÜRGEV'in 20'nci kuruluş yılı ve genel kurulunun hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sene 1996 İBB Başkanıyım. İstanbul'da eğitime hizmet gençlik vakfı kuralım dedi ve İSEGEV'i kurduk. 2 yurtta hizmet veriyordu, şimdi TÜRGEV olarak 45 ayrı noktada ve 17 vilayette bu hizmetlerini sürdürüyor. Hedef ülkemizin geneline yayılmak suretiyle hem yurt içinde, hem yurt dışında üniversite, yüksek lisans bunları yapmak suretiyle bu hizmeti yürütmesidir.

TÜRGEV'in çalışmalarına katkı sağlayan, destek olan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. TÜRGEV'i 20 yıl önce bir avuç insan kendi değerlerimize uygun hizmet vermek amacıyla kurmuştu. Bugün TÜRGEV çok çok iyi noktaya geldi. Yeterli mi değil, daha da yayılacak, daha da gelişecek.

8 bin 500 öğrenciye sahip böyle bir potansiyali var. Muazzam bir yapı haline geldi. ABD'de, İngiltere'de konuk evleri açmak suretiyle bunu başardı. TÜRGEV'in kendi alanında öncü ve örnek kurumua dönüşmesini takip ediyorum, takip edeceğim.

PARALEL ÇETE EN ÇOK...
Şahsıma, aileme yönelik saldırıların bir kısmına bu vakfımız ve yaptığı hizmetler alet edilmeye çalışıldı. Özellikle paralel ihanet çetesi TÜRGEV'e yönelik her türlü iftiranın, her türlü yalanın her türlü saldırının kaynağı haline dönüştü. 2014'te bir Ramazan iftarında, TÜRGEV yönetici arkaşalarıma 'Daha çok üretin, sizden rahatsız olanları daha da rahatsız edin' demiştim. Onlar ne kadar rahatsız olursa bilin ki gençliğimiz o kadar doğru istikamette. Siz daha çok çalıştınız, onlar daha da rahatsız oldu. O kadar rahatsız oldu ki bir kısmı yurt dışına kaçtı, bir kısmı da adalet önünde hesabını veriyor. Menzil doğru olunca yol da doğru olur.

Sizler nur akan olukların temsilcilerisiniz. Allah hayırlı işlerinizde sonuna kadar yardımcınız olsun.

Fiziki olarak büyürken, sorumluluk ve veballer de büyüyor. Hizmet alan kardeşlerimin bu bilinçle hareket ettiğini biliyorum. Samimiyetle yürütülen çalışmaların aynı şekilde yürütüleceğine inanıyorum. Buradaki azim ve kararlılıktan da şüphe duymuyorum. Desteğim, teşviğim ve duam sizlerle olmaya devam edecektir.

KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ
Yaşadığımız her hadise geride dersler ve tecrübe bırakıyor. Son 3 yılda arka arkaya gelen hadiseler bizler için çok önemli dersler içeriyor. Kendi meselelerimizi kendimiz çözme mecburiyetindeyiz. İster yurt olsun, ister savunma sanayi olsun. Hepsinde de iş aynı yere geliyor. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.

İdealimizdeki gençliğimi yetiştirmek istiyoruz, aileden, anne-baba eğitiminde başlayarak kendi müesseselerimizi kurup geliştirmemiz gerekiyor. Öğrencilerin barınma, sosyal, kültürel, sportif imkanlar kuramıyorsanız kurumları cazibe merkezine dönüştüremezsiniz. Günümüzde hizmet standartları çok yükselmiş durumda. Geçmişte hangi işi, hangi sorunun çözümünü başkalarına havale ettiysek zarar gördük. Biz itikati noktada çok sağlam olacağız. Bizim itikatımızı, imanımızı kimse teraziye çıkaramayacak kadar sağlam duracağız. Ahlakta örnek bir gençlik inanıyorum ki TÜRGEV'in yurtlarında kalan gençler olacak. Örnek, abide bu. İbadetinde taviz vermeyen bir gençlik olacak. Muamelatta sağlam bir gençlik olacak.

TEK BİR EVLADIMIZIN BİLE ZAYİ OLMASINA...
İnanın, bunu başardığınız anda, başardığımız anda sizden de çok farklı bir nesil çıkacaktır. Bunu için yeni dönemi okul yapmaktan ziyade, okul müfredatının içeriğine yoğunlaşma dönemi olarak ilan ediyoruz. Kültür alanında da maalesef istediğimiz noktaya ulaşamadık.

Maddi ve maddevi eğitim konusunda, savrulan gençler olduğunuzu görüyoruz, biliyoruz. Bu gençlerin bir kısmını bölücü terör örgütü devşiriyor, kullanıyor, onları acı bir akıbete doğru sürüklüyor. Bugün dağlara giden gençler varsa, bu şuurdan nasibini almadıkları için. Aynı şekilde DAEŞ gibi dinimizi istismar eden terör örgütlerinin ağına düşen gençlerimiz var. Bunlar inancı olan gençler. Uyuşturucu, kumar, teknoloji bağımlısı gençler de var. Tek bir evladımızın bile zayi olmasına gönlümüz razı olmaz.

TÜRGEV'e çok önemli görevler düşüyor. Asli amacımızı asla unutmadan vakıf anlayışının gerektirdiği mütevazılıktan taviz vermeden yolumuza devam diyoruz.

Vakıf hizmeti nefsi tatmin etme değil, nefsi terbiye etme yeridir. Dünyaya değil, ukbaya yapılan yatırımdır. Pek çok kuruma ihtiyacımız var. Zürriyetimizi artıracağız, neslimizi çoğaltacağız. Nüfus planlamasıymış, doğum kontrolüymüş, hiçbir Müslüman aile böyle bir anlayış içinde olamaz. Rabbim, peygamberimiz ne diyorsa onu yapacağız. Bir önceki görev annelerindir.