En baba yük!

Kayıplara karışan Şaban Bayri’nin cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Kızı Selda, 20 yıl sonra babasına çok acı bir şekilde kavuştu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2016 Güncelleme 29 Mayıs 2016, 00:00
En baba yük!

İÇİNDEKİLER

Samsun'da 20 yıl önce işlenen ve geçen yıl bir itirafla ortaya çıkan cinayetin ardından yaşanan drama bir yenisi eklendi. Cinayete kurban giden Şaban Bayri'nin bir tarlada bulunan kemikleri kızı Selda'ya teslim edildi. Tekkeköy ilçesinde yıllar önce işlenen cinayet ve ardından yaşananlar filmlere konu olacak cinsten... Evli, 3 çocuk babası Şaban Bayri, 20 yıl önce ortadan kayboldu. Eşi Habibe Bayri ise, kısa süre sonra köyde yaşayan Mehmet Eray'la evlendi. Yıllardır kayıp olan adamın geçen yıl bir ihbar üzerine cesedi bulundu. Talihsiz adamın öldürülüp, yakıldıktan sonra tarlaya gömüldüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili Mehmet Eray ve Habibe Bayri tutuklandı. Genç kadın 10 ay sonra serbest bırakıldı.

GEÇEK PERİŞAN ETTİ
Şaban Bayri'nin çocukları Sevda, Selda ve Gökhan, yıllardır 'baba' dedikleri Eray'ın, katil olduğunu öğrenince şok yaşadı. Bir tarlada gömülü halde bulunan kemiklerin Bayri'ye ait olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. Kemiklerin Şaban Bayri'ye ait olduğu belirlendi. Mahkeme, Bayri'ye ait kemiklerin ailesine verilmesini kararlaştırdı. Adli emanette bulunan Bayri'nin kemiklerini kızı Selda Bayri Ustasu aldı. Babasına ait kemikleri siyah bir poşet içinde kucağında taşıyan genç kadın "Taşıdığım en acı yük bu. Babam kaybolduğunda 5 yaşındaydım. Hep ona sarılmayı hayal ettim. Şimdi ise kemiklerini kucakladım"

MURAT ALHAN