Terör yerle bir

PKK’nın hendek oyunu sona erdi! Dün de 8 terörist Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sığınmak için sıraya girdi. Nusaybin’de güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lıların sayısı 75’e yükseldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mayıs 2016 Güncelleme 28 Mayıs 2016, 01:38
Terör yerle bir

İÇİNDEKİLER

Askerimiz polisimiz omuz omuza verdi. Hendek kazıp barikat kuran PKK'lı teröristler, yolun sonuna geldi. Kaçacak delik bulamayan PKK'lılar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sığınmak için arka arkaya dizildi. Mardin Nusaybin'de köşeye sıkışan teröristler ise dün yine sıraya girdi. 8 terörist daha beyaz bezlerle saklandıkları yerden çıkıp güvenlik güçlerine teslim olmaya karar verdi. Böylece ilçede teslim olan teröristlerin sayısı 75'e yükseldi.

HDP'LİLERE SWAP TOKADI
PKK'lılar ifadelerinde, ilçede bulunan diğer teröristlerin Bağok'a kaçmaya çalışacaklarını söyledi. Ayrıca "Habetkar" kod adlı Zamani Çakmak isimli teröristin de kendi grubuyla ayrı bir yol ve yöntem izleyerek kaçmaya çalışacağı bilgisini verdi. Teröristlerin bu ifadeleri üzerine muhtemel kaçış bölgelerinde güvenlik güçleri geniş kapsamlı önlem aldı. Öte yandan HDP'liler teslim olan teröristlerin "sivil olduğu" yalanını attı. Bunun üzerine PKK'lı teröristlere 'Swap' testi yapıldı. Test sonucu teröristlerden 15'inin Nusaybin nüfusuna kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Ayrıca Swap testlerinde teröristlerin saç, el ve yanaklarında patlayıcı artıklarına rastlandı. Bu durum da "teröristlerin sivil olduğu" yalanını atan hainlerin suratına tokat gibi çarptı. Mardin Valiliği ise Nusaybin'deki operasyona ilişkin bir açıklama yaptı. Söz konusu açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "14 Mart 2016'da başlatılan ve devam eden operasyonlarda 482 terörist etkisiz hale getirildi. 406 barikat kaldırıldı. Bin 35 el yapımı patlayıcı imha edildi."

ÖZERKLİK ENKAZINDA KALDILAR
65. Hükümet'in kurulmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu'ndaki (MGK) terör brifinginde ise önemli kararlar alındı. Terör örgütü PKK'nın il ve ilçelerden süratle temizleneceği açıklandı. MGK'ya sunulan rapora göre örgütün sözde özerklik stratejisi ile başlattığı terörist eylemlerin halk nezdinde sonuçsuz kaldığı belirtildi. Son 9 ayda ise Doğu ve Güneydoğu'da 239, Irak'ın kuzeyinde ise 437 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu bilgisi verildi.



Mardin Nusaybin'de hendek kazıp barikat kuran teröristler, dün işte böyle teslim oldu.

TACİZ TECAVÜZ
Teslim olan teröristlerin ifadeleri, terör örgütünün kalleş yüzünü bir kez daha ortaya çıkardı. Kadın teröristler tecavüze uğradıklarını anlattı. İşte kadın teröristlerin o ifadeleri:
Gerçekten rezilliktir, tacizliktir, tecavüzcülüktür, dayaktır, işkencedir. Silahı kafama dayadılar, ailemi tehdit ettiler. Kız arkadaşlarıma ve kardeşlerime tavsiye veriyorum. Sakın sakın PKK'ya inanmayın, tacizde bulunuyorlar. Şerefsizler her şeyi yapıyorlar.
Ben 'Gideceğim' dedim, izin vermediler. Sonra büyük bodruma koydular. Ben bir hatta yaptım PKK'ya katıldım. Kaçmak istedim, beni ailemle tehdit ettiler. Kardeşlerim siz de benim yaşadığım şeyleri yaşamayın, gelin anne ve babalarınızı dinleyin, anne babalarınızı sevin.

ÜST DÜZEY DARBE
Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarına bir darbe daha indirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı uçaklar, terör yuvası olan Metina bölgesine operasyon düzenledi. Operasyonda 80 terörist etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristlerin arasında örgütün sözde üst düzey isimlerinin de bulunduğu öğrenildi. Öldürülen o yöneticilerden birinin kanlı örgütün Metina sözde cephe sorumlusu olduğu belirlendi.

2 BİN JÖH BÖLGEYE GİTTİ
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Güneydoğu'daki operasyonlara takviye güç olarak İzmir Foça'da eğitim alan 2 bin kişilik Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinin gönderildiğini söyledi. Mendi, Nusaybin'in yüzde 80'inin, Şırnak'ın da yüzde 90'ının terör örgütü PKK'dan temizlendiğini belirtti. Mendi, teröristlerin toplu halde teslim olduklarını hatırlatarak, örgütte çözülmelerin başladığına vurgu yaptı.