Paralel fakirden alıp zengine veriyor

FETÖ'nün maddi durumu iyi olmayan öğrencileri 'okutacağız' yalanıyla insanlardan topladıkları paraları kendi okullarında okuyan zengin öğrencilere burs olarak dağıttı ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 28 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 28 Mayıs 2016, 13:47
Paralel fakirden alıp zengine veriyor

İÇİNDEKİLER

Düzce'de FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturmada 'maddi durumu iyi olmayan öğrencileri okutacağız' diyerek toplanan yardım paralarıyla, örgüte ait Fatih Okulları'nda okuyan zengin ailelerin çocuklarına burs verildiği ortaya çıktı. Soruşturmada, Fatih Okulları'nın sahibi görünen Eda Eğitim A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Üyesi olan M.G.'nin oğlu Y.G.'nin de 2012-2015 yılları arasında burslu okuduğu belirlendi. Çevresinde gayrimenkul zengini olarak tanınan bir öğretmenin oğlu B.E., FETÖ/PDY'ye ait bir yurdun müdürü M.E.G.'nin oğlu K.B.G, ile anne ve babalarının maddi geliri oldukça yüksek olan M.Ü., A.M.Z, , A.G., G.N.S., A.T.G., ve M.Ö. de burslu olarak okuyan öğrenciler arasında.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kayyum atanan EDA Eğitim A.Ş.'de inceleme yapan görevliler şoke oldu. Şirkete ait Düzce ve Akçakoca'daki en değerli bölgelerde bulunan yurt binaları ya da arsaların FETÖ/PDY soruşturmalarının başlamasından hemen sonra kendi yandaşlarına ya da örgüte yakın kişilere satıldığı belirlendi. Bu satışlarla kasası ağzına kadar para dolu olmasını gereken şirkette kayyumların bir kuruş bile bulamaması şok etkisi yarattı.

SATIP KİRALADILAR
Soruşturmaların başlamasından sonra bu yurt binaları ve arsaların satıldığı kişilerden uzun vadeli olarak kiralandığı, şirketin sözleşmeyi feshetmesi halinde 500-600 bin lira gibi çok yüksek meblağlı cayma bedellerinin sözleşmeye eklendiği öğrenildi. Şirketin kayyum atanmadan bir süre önce kira sözleşmelerini tek taraflı feshederek yandaşlarına haksız yere yüz binlerce lira borçlandırıldığı da belirlendi. Bunun yanı sıra EDA Eğitim A.Ş.'nin hissedarlarının satışlardan sonra ayrıldığı, hatta kurucusu olan E.Ç.'nin de kendisine ait başka bir şirketini iflas etti olarak gösterdiği tespit edildi.