Yolun sonu

Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK’ya göz açtırmadı. Kalleşler, Nusaybin’de köşeye sıkıştı. Kaçacak yer bulamayan 6’sı kadın 25 terörist, devletin adaletine sığındı. Teslim olan PKK’lıların arasında, bir süre önce bıraktığı vasiyet mektubuyla gündeme gelen Zehra Kaya da vardı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mayıs 2016 Güncelleme 26 Mayıs 2016, 02:03
Yolun sonu

İÇİNDEKİLER

Polis-asker, terör örgütü PKK'yı bitirmek için ele ele verdi. Doğu ve Güneydoğu'da yapılan terör operasyonları hız kesmedi. Havadan ve karadan yapılan operasyonlarla köşeye sıkışan kalleşler, ağır kayıplar verdi. Güvenlik güçlerinden kaçacak delik arayan kalleşler, tükenme noktasına geldi. Bunun en çarpıcı örneği, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde gözler önüne serildi.

ÇEMBERE ALINDILAR
Nusaybin'de teröristlerce açılan çukurların kapatılması ve tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imhası için başlatılan "Atmaca-7 Operasyonu" başarılı sonuçlar verdi. Abdulkadir Paşa Mahallesi'nde önceki gün çembere alınan teröristler, güvenlik güçlerinin "Teslim olun" çağrılarına kulak verdi. 6'sı kadın 25 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim olurken, bu anlar saniye saniye görüntülendi. Nusaybin'de ilk kez toplu bir teslim olma gerçekleşti. Teröristler üst aramasından geçirildikten sonra ilçedeki kapalı spor salonuna sevk edildi. Devlet ise yine büyüklüğünü gösterdi. Mehmetçik, gruplar halinde teslim olan ve bir hayli bitkin görünen teröristlere su, meyve suyu, çikolata ve sandviç verdi. Spor salonunda sağlık kontrolünden geçirilen PKK'lılar, daha sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. PKK'lı teröristlerin sorgusunun sürdüğü kaydedildi.



YARGILANACAKLAR
Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan teslim olan 25 PKK'lı ile ilgili yazılı bir açıklama geldi. Başsavcı Mehmet Özel imzası ile yapılan açıklamada, "24.05.2016 tarihinde toplam 25 terörist, devletimizin adaletine sığınmıştır. Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimat gereği gözaltına alınan bu şüpheliler hakkında hukuki durumlarına uygun olarak ceza mevzuatındaki tüm hükümler uygulanacaktır. Bu tarihten itibaren de devletimizin adaletine sığınacak olan tüm şüpheliler hakkında da mevzuatımızın sağladığı imkanlar ve hükümler uygulanmaya devam edilecektir" denildi. Mardin Valiliği ise Nusaybin İlçesi'nde bugüne kadar toplam 433 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini bildirdi.



Terörist Kaya ve diğerleri, sağlık kontrolünden geçirildi.



Savcılık izniyle ailesiyle görüşen Kaya, "Devlet bize kucak açtı. PKK'ya katılanlar yanlıştan dönsün, devlete sığınsın" dedi.



Terörist kızına sarılan anne, "Artık güvendesin" diye ağladı.



Güvenlik güçleri PKK'lı teröristlere kaçacak delik bırakmadı. 6'sı kadın 25 terörist, gruplar halinde Mehmetçik'e sığındı.



Devlet büyüklüğünü gösterdi. Mehmetçik, bitkin halde adalete teslim olan teröristlere yiyecek verdi.

CANINI SEVEN TESLİM OLSUN
Nusaybin'de güvenlik güçlerine teslim olan 25 PKK'lının sorgusu sürerken, teröristlerin teslim olmadan önce kendi aralarında yaptıkları telsiz konuşmaları deşifre edildi. Teslim olanlar arasında bulunan ve "Karker" telsiz kodunu kullanan PKK'lının diğer teröristlere, "Canını seven teslim olsun, asker atmaca gibi vallahi" dediği belirlendi. İşte ibret niteliğindeki o telsiz konuşmaları:
Karker: Nerdesiniz ulan siz. Çembere alındık hepimiz. Kaçacak deliğimiz kalmadı.
Andok: Biz de burada halay çekmiyoruz. Başımızı kaldıramıyoruz.
Karker: Arkadaşlar teslim olmaya karar verdik. Asker çok kararlı. Atmaca gibi manevra yaparak avlıyor. Ölmek istemiyoruz biz teslim oluyoruz.
Andok: Durum bu kadar vahim. Tamam siz bilirsiniz. Benim de aklımdan geçiyor. Bizim de çıkışımız yok.
Karker: Biz devlete sığınıyoruz. Başka çaremiz yok. Canınızı seviyorsanız siz de teslim olun.