Tamamen duygusal!

İstanbul’da sevgililere 20 milyon liralık sahte para baskını... Polis; kendilerine aile süsü veren birbiriyle sevgili 4 kişiyi bastıkları paralarla birlikte ele geçirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mayıs 2016 Güncelleme 26 Mayıs 2016, 01:00
Tamamen duygusal!

İÇİNDEKİLER

Kalpazanlar işi iyice büyüttü! Birbirleriyle sevgili iki çiftin yaşadığı eve baskın düzenleyen polis, tam 20 milyon liralık sahte para ele geçirdi. Olayla ilgili olarak 4 kişi gözaltına alındı. Piyasaya uyuşturucu da sürdükleri belirlenen çete üyelerinin evine anketör rolünde giden polis kalpazanlığı tespit etti. Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, Yalova'dan 1 ay önce İstanbul'a gelerek kendilerine aile süsü verip Sefaköy'de bir eve yerleşen 4 kişiyi takibe aldı.

ANA-KIZ AYNI ÇETEYE ÜYE ÇIKTI
Takipte, çete üyelerinin sahte para bastıkları yönünde bilgilere ulaşıldı. Çete üyesi iki kişinin ayrıca bölgede uyuşturucu satışı yaptıkları belirlendi. Polis, anketör rolünde eve giderek para basıldığını netleştirerek operasyon başlattı. Önceki gün eve düzenlenen operasyonda Mehmet Ali G., sevgilisi Zehra C., Hasan B., ve Zehra C.'nin kızı olan 17 yaşındaki D.D.E gözaltına alındı. Evdeki aramada 50-100-200 TL'lik 20 milyon liralık sahte para, para basımında kullanılan bilgisayar, yazıcılar ve yapım malzemeleri, 900 gram gelen 180 paket esrar, 500 adet ecstasy hap, 1 adet pompalı tüfek ve 8 fişek ele geçti. doğu illerine göndereceklerdi Ele geçirilen 3 saç ve 1 manikür spreyinin, sahte para kontrolünde kullanılan kalemi devre dışı bırakmak için kullanıldığı belirlendi. Mehmet Ali G. ve sevgilisi Zehra C.'nin paraları bastığı, Hasan B. ve 17 yaşındaki sevgilisi D.D.E'nin üniversite öğrencilerine uyuşturucu sattıkları öne sürüldü. Çetenin sahte paraları yüzde 20 komisyon karşılığı Doğu illerine göndermeye hazırlandıkları saptandı.

Mehmet Ali G. ve sevgilisi Zehra C.'nin çetenin elebaşı olduğu bildirildi. Sevgililer sahte paralarla mutlu hayat sürmeyi hayal ediyordu.




Kalpazanların, bastıkları 50, 100 ve 200 liralık sahte banknotları ATM ve para kontrol makinelerinden geçirebilmek için saç spreyi kullandıkları tespit edildi. Polis ekipleri, ele geçirilen paraları incelenmek üzere Merkez Bankası'na gönderdi.