Hendek kazmak hataydı! PKK itiraf etti

ABD'li muhabir terör örgütü PKK'ya dair izlenimlerini yazdı. PKK'lı teröristlerin hendek kazmanın doğru olmadığı itirafını yazan New York Times muhabiri, Kürt halkının barış sürecinin bozulmasından dolayı PKK'yı sorumlu tuttuğunu açıkladı.

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 26 Mayıs 2016, 11:17
Hendek kazmak hataydı! PKK itiraf etti

İÇİNDEKİLER

ABD'li New York Times gazetesi, hafta sonu eki için 'Hendeklerin arkasında' başlığıyla bir dosya haberi kapak yaptı. İnternet sitesinde önceden yayınlanan 19 sayfalık haberde gazetenin muhabiri Robert F. Worth'un Güneydoğu'daki izlenimleri yer aldı.

Haberdeki detaylar ise şöyle;

9 aylık çatışmaların ardından özellikle orta sınıf Kürt vatandaşların çoğu PKK'nın hendek kurup devlete karşı isyan stratejisinin delilik olduğunu düşündüğü belirtildi.

HALK PKK'YI SORUMLU TUTUYOR
Diyarbakır'ın Sur bölgesi şehrin ekonomik kalbi ve alışveriş merkeziydi. Şimdi binlerce kişi işsiz kaldı, kent viraneye döndü. Barış sürecinde yeni oteller inşa eden yatırımcılar kaçtı. PKK'nın kalesi olduğu iddia edilen Cizre'de bile halk olan bitenden PKK'lıları sorumlu tutuyor.

"SONUÇ ALAMAYACAKSINIZ"
Hendeklerin arkasında geçirdiğim sürede PKK içinden sessiz de olsa çatlak seslere şahit oldum. Bunlardan biri 24 yaşındaki bir kadın keskin nişancıydı: "Kobani'de savaşırken sonuç alacağımızı biliyorduk. Burada bir sonuç alamazsınız. Ben sonuç getirmeyen bir şey için ölmek istemem. İnsanlar soruyor: Bu hendekleri kazmak doğru muydu?"

Cizre'deki esnaflardan biri yıkılan evini göstererek, "Gençler hendek kazmaya başlayınca onları ikaz ettik yapmayın dedik, bize sizi koruyacağız dediler işte sonuçlar ortada" diye konuştu.



Bölgedeyken Ömer Aydın isimli bir üst düzey PKK'lı bana hayat hikayesini anlattı. Konuşma tarzı bana burada sıradan insanların hayatlarını riske attıklarının farkında olduğunu gösterir gibiydi. ABD'ye döndükten sonra Ömer Aydın'ın öldüğünü öğrendim.