Yargıtay Başkanı'ndan Kılıçdaroğlu'na cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Rize ziyaretine eşlik ettiği için Kılıçdaroğlu tarafından hedef gösterilen Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, "Biz devlet başkanıyla bir arada olmaktan, devletin başkanıyla bir arada olmaktan onur duyarız." dedi.

Giriş Tarihi 25 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 25 Mayıs 2016, 17:50
Yargıtay Başkanı’ndan Kılıçdaroğlu’na cevap

İÇİNDEKİLER

Yargıtay İnsan Hakları Komisyonu'nca Rixos Otel'de düzenlenen "Adil Yargılanma Hakkı ve İfade Özgürlüğü" konulu seminerin açılışına katılan İsmail Rüştü Cirit, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cirit, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize ziyaretine eşlik etmeniz eleştiri konusu oldu" diyen bir gazeteciye de şunları söyledi:

"Ben onu anlayamadım, niye eleştiri konusu oldu? Devlet oradaydı, devletin başkanı. Türk geleneklerimize göre devlet başkanına çok ayrı bir değer veririz. Devlet başkanı, devletin başı ve birliğimizin sembolüdür. Onun katılmış olduğu, Meclis Başkanı'nın, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri'nin, tüm yüksek yargının katılmış olduğu bir toplantı yapılmış olması, oradaki bir başka çay toplantısının yapılmış olması, bu arada bizim de iştirak etmemiz kadar doğal bir şey olamaz. Biz devlet başkanıyla bir arada olmaktan, devletin başkanıyla bir arada olmaktan onur duyarız."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerinin hatırlatılmasına karşılık da Cirit, polemiğe girmeyeceğini belirtti.

Soruların ardından konuşmasında "devlet başkanı" ifadesini kullandığının hatırlatılmasına karşılık Başkan Cirit, "Cumhurbaşkanı demek istedim" dedi.