Büyük operasyon başlatıldı

Genelkurmay Başkanlığı, Van'da askeri aracın geçişi sırasında gerçekleştirilen terörist saldırının ardından bölgede karadan ve havadan geniş çaplı operasyon başlatıldığını bildirdi...

Giriş Tarihi 24 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 24 Mayıs 2016, 21:17
Büyük operasyon başlatıldı

İÇİNDEKİLER

Van'ın Çaldıran ve Ağrı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki karayolunda bugün aralarında TIR'ların da bulunduğu 12 aracı ateşe veren PKK'lı teröristlerin, zırhlı askeri araca bombalı ve roketatarlı saldırısında 1'i binbaşı 6 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

PKK'lı teröristler Çaldıran- Doğubayazıt karayolunu saat 13.00 sıralarında kesti. Çaldıran'a yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Tendürek Dağı eteklerindeki Soğuksu bölgesinde araçları durduran teröristler sürücüleri indirdi. Teröristler, aralarında uluslararası nakliyat TIR'larının da bulunduğu 12 aracı ateşe verdi.

OPERASYON BAŞLATILDI
Genelkurmay Başkanlığından, Van'da askeri aracın geçişi sırasında gerçekleştirilen terörist saldırının ardından bölgeye taarruz helikopterlerinin ve insanlı keşif uçağının sevk edildiği belirtilerek, karadan ve havadan takviye birliklerle teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edildiği bildirildi.