Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin olağanüstü kongresinde konuştu.

Giriş Tarihi 22 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 22 Mayıs 2016, 13:50
Davutoğlu’ndan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz ahde vefayı her şeyin üzerinde tuttuk. Makamlara, mevkilere, koltuklara veda ederiz kardeşlerim ama ahdimize, ilkelerimize, davamıza asla veda etmeyiz, asla dönmeyiz, asla bırakmayız. Daima partimizin, hareketimizin, davamızın, birliğini, bütünlüğünü gözettik. Allah'ın izniyle son nefesimize kadar da bunu gözetmeye devam edeceğiz." dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasının satırbaşları:
İnsana, zamana ve mekâna selam olsun, geçmiş Berat Kandilimiz ve yaklaşan Ramazan ayımız hayırlara vesile olsun. Başkentimize teşrif eden aziz dava arkadaşlarım. Kaçkarlardan, Toroslardan bahar kokusu getiren partimizin bahar yüzlü genç dava arkadaşlarım. Saygıdeğer hanımefendiler, değerli misafirler, AK Parti'nin 2. Olağanüstü kongresi vesilesiyle hepinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Allah'ın selamı üzerinize olsun.

"DAİMA PARTİMİZİN BİRLİĞİNİ GÖZETTİK"
Buradan AK Parti üyelerini, Türkiye'yi, İslam dünyasına selam gönderiyorum. Aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle yadediyorum. Vefat etmiş dava arkadaşlarımızı rahmetle anıyorum. AK Parti'nin temsil ettiği asli davamızın sonsuza kadar muzaffer olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Kurucu liderimiz, kurucu genel başkanımız, saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra AK Parti'ye ikinci genel başkan olduğum kongrede 'Bu kongre veda değil vefa kongresidir' demiştim. O günden beri milletimizin, ülkemizin, partimizin, Cumhurbaşkanımızın hukukunu büyük bir özenle koruduk. Sizlerle birlikte destanlı başarılara imza attık. Daima partimizin, hareketimizin, davamızın, birliğini, bütünlüğünü gözettik. Allah'ın izniyle son nefesimize kadar da bunu gözetmeye devam edeceğiz.

"SAYIN TAYYİP ERDOĞAN'IN BÜTÜN PROJELERİNİ TAMAMLADIK"
Bu mubarek günlerde Rabbime hamdolsun ki, ilk günkü sözümüzde durduk, vaadimize sadık kaldık, vefa üzerine omuzumuzdaki emaneti büyük bir onurla yüklendik. AK Parti çatısı altındaki milyonlarca dava arkadaşlarımızın, mahalle temsilcimizin, sandık müşahidimizin birlik ve beraberliğini özenle koruduk. Türkiye'de daha önce hiç yaşanmamış bir seçim hükümeti başarısını gösterdik. Milletimizin 7 Haziran'da verdiği mesajı aldık, muhasebemizi yaptık, gereğini yerine getirdik. AK Parti kaos bekleyenlere asla fırsat vermedi. 1 Kasım seçimlerinde yani bugünden sadece 6 ay önce sizlerle büyük bir zafere imza atarak yüzde 49,5 oy ve 24 milyon seçmeniyle, demokrasi tarihimizin en büyük seçmen sayısıyla partimizi zafere taşıdık. Bu başarıya sizlerle birlikte yürüdük. Seçimden önce milletimize verdiğimiz. Seçimden önce milletimize verdiğimiz her sözü tutarak, sizleri alnını, başını dik tutmak için 3 ay gibi kısa bir zaman süresinde bütün vaadlerimizi yerine getirdik. Kurucu genel başkanımız sayın Tayyip Erdoğan'ın bütün projelerini tamamlayarak hizmete sunduk. Komşu ülkelerdeki istikrarsızlıkların devam ettiği devraldığımız görev zor bir görevdi. En kapsamlı terörle karşı karşıya kaldık. Kan döken, can alan terör örgütlerine karşı son derece başarılı bir mücadele verdik. Dedik ki, 'ülkemizin her dağı, ırmağı, sokağı, şehri terörden temizleninceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Bu bizim şehitlerimize, milletimize sözümüzdür."

AK PARTİ HİÇBİR HİZBİN PARTİ OLMAMIŞTIR, OLMAYACAKTIR
20 ay gibi kısa bir sürede 81 vilayetin tamamına giderek, sizlerle, milletimizle kucaklaştık. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ve ebedi kardeşliğimizi vurguladık. Mubarek Berat Kandili sabahında rabbime hamdediyorum, verdiğimiz bütün sözleri tuttuk. Teşkilatlarımıza, gençlik, kadın kollarımıza, parti grubumuza hareketimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. Nasıl 1. Olağanüstü Kongre'ye 'vefa kongresi' demişsek, bugünkü kongremizin de 'vefa kongresi' olmasını istiyorum. Bu bir veda değil veda kongresi olmalıdır. Biz ahde vefayı herşeyin üstünde tuttuk. Makamlara, koltuklara veda ederiz kardeşlerimiz ama ahdimize, davamıza asla veda etmeyiz, asla bırakmayız. Biz geçici gündemlerin değil kalıcı erdemlerin peşindeyiz. Ufkumuzu, davamızı, aşkımızı ve sevdamızı unutmayız. Bir gün hepimiz bu geçici dünyaya fena edeceğiz. Geriye sadece Rabbimize verdiğimiz sözler kalacak. Allah bizleri vefa yolundan ayırmasın. Bu harekette hiçbirimiz vazgeçilmez değiliz. Bu hareketin vazgeçmeyeceği değerleri ve ilkeleri vardır. AK Parti hiçbir zaman bir zümrenin, hizbin, kliğin partisi olmamıştır, olmayacaktır. AK Parti bütün Türkiye'nin partisi olmuştur, böyle olmaya da devam edecektir. AK Parti'nin birinci önceliği insan onurunu korumaktır. Dava arkadaşları olarak birbirimizin onurunu namus borcu bilmeliyiz. Bize oy versin, vermesin bütün vatandaşlarımızın onuru en kutsal emanettir.

AK PARTİ MİLLETİMİZİN VİCDANIYLA BİRLEŞEN BİR PARTİDİR
AK Parti hareketinin her bir ferdinin insan onuruna gereken hassasiyetine göstereceğine inancım tamdır. AK Parti hareketi milletimizin bütün renklerini, unsurlarını barındırdan ve bu özelliğiyle milletin vicdanıyla birleşen yegane partidir. 14 senedir her seçimde milletin rızasını alarak iktidar olmasının sırrı milletimizin vicdanını hakkaniyetle teslim etmesidir. Milletimizin vicdanındaki yerini koruyamayan hiçbir hareketin kalıcı olma şansı yoktur. İnanıyorum ki, sizler, fedekâr kadrolarımız hiçbir zaman vicdan terazisinde hak ve hakkaniyetten şaşmayacaksınız. AK Parti hareketi milletimizin ortak aklın ürünüdür. Esas olan millet vicdanıyla ortak aklın birleşmesi ve bir devlet ahlakı ve siyasetine dönüşmesidir. Bize düşen kalp ritmimizin daima milletle ayarlı olmasıdır. Adalet terazisi vicdanla tutulur ve hepimiz biliriz ki, hiçbir hak yerde kalmaz. Bir devletin bekası sadece adaletli olmakla sağlanabilir. İnanıyorum ki, yeni anayasa yazılımı önümüzdeki ay tamamlanacak, milletimiz özgürlükçü ve demokratik bir anayasaya kavuşacaktır. AK Parti demokrasiyi derinleştiren, geliştiren bir harekettir. AK Parti siyaset kurumuna yapılan müdahalelere karşı milletin yegane adresidir.

KAŞGAR'DAN BOSNA'YA, KIRIM'DAN SOMALİ'YE SESLENİYORUM
Gönül coğrafyamız başta olmak üzere bütün insanlığa merhametle yaklaşılmalıdır. Türkiye bütün gönül coğrafyamızın aklı, kalbi, vicdanidir. AK Parti Türkiye'nin tarihi derinliğine uygun yegane partidir. Türkiye dost ve kardeşlerine kol kanat germek durumundadır. Orta Asya, Afrika, Balkanlar'dan Türkiye'ye hasret ve muhabbetle vatan kardeşlerimizi yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Buradan Kaşgar'dan Saraybosna'a, Kırım'dan Somali'ye kadar yüzünü Türkiye'ye dönmüş kardeşlerime sesleniyorum; Türkiye'nin şefkat ve kudreti her zaman sizin yanınızda olacaktır. Cenab-ı Hak ülkemize hizmet etmek gibi eşsiz lütuflar ihsan etti bizlere. Bu hareket sadece 79 milyon vatandaşımız için değil bütün insanlık için hayati önemdedir. Bugüne kadar milletimize layık olmaktan, görevimizi layıkıyla görev yapmaktan hiç endişemiz olmadı. Allah millet yolunda hiçbirimizi mahçup etmesin. Bugün partimiz adına yeni bir dönüm noktasına gelmiş bulunuyoruz. Sizin huzurunuzda olmak benim için her zaman en büyük şereftir. Bir Allah'ın huzuruna, bir de sizin ve milletimizin huzuruna ak yüzle çıkmayı Allah nasip etsin. Davamız herşeyimiz her şeyin üstündedir. Hiçbir şey AK Parti'nin birliğinden, beraberinden daha önemli değildir.