Boğaz’da dev satış

25 dönümlük araziye sahip Necmeddin Molla Kocataş Yalısı 235 milyon liraya satıldı. Muhteşem Boğaz manzaralı yalının yeni sahibi Katarlı işadamı Omar Hussain Alfardan’ın oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mayıs 2016 Güncelleme 11 Mayıs 2016, 00:58
Boğaz’da dev satış

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin en değerli arazilerinden olan İstanbul Boğazı'ndaki ünlü Necmeddin Molla Kocataş Yalısı sessiz sedasız el değiştirdi. 25 dönümlük Boğaz manzaralı arazi, dünyanın en zengin işadamlarından Katarlı Omar Hussain I H Alfardan tarafından yaklaşık 235 milyon liraya (70 milyon dolar) satın alındı. Sarıyer Mesarburnu Caddesi üzerindeki arazi, doğa harikası ve manzarasıyla tanınıyor. İçinde binlerce ağaç bulunan ve 3. Boğaz Köprüsü'nü muhteşem bir açıdan gören arazi, suyuyla da meşhur. Arazi, tarihi Kocataş Suyu'nun kaynağı olmasıyla da ünlü.

ŞİRKETLE BİRLİKTE ALDI
Öte yandan arazinin sahibi olan Alem Gayrimenkul'ün hissedarları İsmail Hakkı Uğurlu, Haluk Recai Ulusoy, Fatma Gül Büyükbekar ve Mahmut Şahin Yazgan şirketteki tüm hisselerini Omar Hussain I H Alfardan'a sattı. Şirketin devir işleminin yapıldığı ve el değiştirdiği bilgisi İstanbul Ticaret Odası'na da tescil ettirildi. Satış işleminde, Türkiye'nin yakından tanıdığı çok önemli bir ismin aracılık görevi üstlendiği belirtildi.

TAPU HARCINDAN KURTULDU
Katarlı bankacı Alfardan, arazinin şirket üzerine kayıtlı olmasından dolayı yasa gereği söz konusu satış nedeniyle devlete yaklaşık 25 milyon lirayı bulan tapu harcı ödemekten kurtuldu. Tarihi yalı adını ilk sahibi Necmeddin Molla Kocataş'tan aldı. Kocataş, 2. Abdülhamit döneminde Sadrazam Kaymakamlığı yaptı. 1912 yılında Kastamonu milletvekili seçildi. 1932'de Kocataş Yalısı'nda Atatürk'ü ağırlayıp misafir etti.

LÜKS OTEL YAPACAKLAR
Kocataş arazisinin yeni sahibi Omar Hussain I H Alfardan, Alfardan Grup Holding'in patronu. Babası Hussain Ibrahim Alfardan'dan koltuğu devralan işadamının Sarıyer girişindeki Boğaz manzaralı dev araziye lüks otel yaptıracağı bildirildi. Arazinin imar durumuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi nezdinde görüşmeler yapıldığı öğrenildi. Molla Kocataş Yalısı 1932 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ü de misafir etmişti.

MEVLÜT YÜKSEL